Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

VIDEO - Hoe vrij is het academisch onderzoek?

dinsdag 13 december 2011

"De voorbije 20 jaar is wetenschap ondergeschikt gemaakt aan de markt en de gevolgen van die vermarkting zijn verregaand.” (Erik Swyngedouw)

"Het grootste probleem is niet de druk uit het bedrijfsleven maar de stress om te publiceren.” (Marc Waer)

Marc Waer, rector van de KU Leuven, en Erik Swyngedouw, hoogleraar aan de Universiteit Manchester, gingen op 28 november 2011 in gesprek over de vrijheid van het academisch onderzoek. De twee lezingen en het volledige debat zijn opgenomen en kan u hier op video bekijken.

Voor een verslag van die avond - klik hier

Deze ONGEHOORD lezing en debat over de vrijheid van het academisch onderzoek is georganiseerd door Kunsencentrum STUK i.s.m. DeWereldMorgen.be. Dirk Barrez, één van de hoofdredacteuren van DeWereldMorgen.be, leidde het gesprek.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door svdl op woensdag 14 december 2011

    [title]geweldig debat. Ik wou dat ik[/title]geweldig debat. Ik wou dat ik vroeger van Prof. Swyngedouw les had gehad :-). Daar kan je aandachtig en geboeid naar blijven luisteren. Zowel inhoudelijk als vormelijk weet hij, mijn insziens, de aandacht vast te houden.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties