Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Idol Icon Idiot, Peter Puype stelt tentoon in Brugge

maandag 14 november 2011

BRUGGE - Beeldend kunstenaar en ‘enfant terrible’ Peter Puype (°1974, Torhout) is van 6 tot en met 27 november te gast in Brugge met de solotentoonstelling ‘IDOL ICON IDIOT’.

Het plastische universum van kunstenaar Peter Puype zit vol kritische en grappige verwijzingen naar recente politieke en sociale gebeurtenissen en naar de manier waarop die hun neerslag vinden in de media. Vanuit de marge observeert Puype vandaag de samenleving nog steeds op een kritische en intelligente manier.

Hij kijkt, analyseert en frustreert zich. Vooral in de heersende normen binnen de samenleving. Deze samenleving is een katalysator voor vele van zijn ideeën die hij in uiteenlopende werken vertaalt. Peter Puype plant in De Bond een multimediale installatie van een enorme kerksculptuur annex rommelmarkt. In zijn tekeningen, sculpturen en zeefdrukken neemt hij opnieuw alle traditionele waarden op de korrel (kerk, gezin, consumptie ...)

In de aanloop naar de tentoonstelling was Peter Puype op 27 oktober te gast in het KHBO waar hij studenten trakteerde op een performance zeefdrukken. Op 10 november deed hij dat nog eens over in de HOWEST in de Rijselstraat.
Als afsluiter van de tentoonstelling is er op 26 november 2011 een boekpresentatie met debat in het Biekorf Cultuurcafé. Peter Puype gaat in gesprek met onder anderen curator Michel Dewilde en kunstcriticus Johan Debruyne.

Praktisch:

IDOL ICON IDIOT
Tentoonstelling Peter Puype
6 november tot 27 november 2011
De Bond, Buiten Smedenvest 1, 8000 Brugge
Gratis
Dagelijks (behalve op dinsdag) van 13 tot 18 uur
Boekpresentatie met debat
Zaterdag 26 november om 19 uur in Biekorf Cultuurcafé, Naaldenstraat 4, 8000 Brugge
Sprekers: Peter Puype, Johan Debruyne, Michel Dewilde, e.a.
Gratis toegang

Bron: Brugge.be

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.