Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Samir Amin: "Ontmantel het Europees systeem" (nu met ondertitels)

dinsdag 11 oktober 2011

We kunnen er niet omheen. Het financiële systeem dat ons omringt, raakt maar niet uit zijn eigen crisis. De beurzen blijven onrustig, en als ze al van een depressie gered worden, is het met geld van de overheden (de belastingbetaler).

De nationalisering van Dexia is het recentste voorbeeld. De koersen zijn onvoorspelbaarder geworden dan het West-Europese weer, maar dit belet de traders niet om te hopen op een nieuwe recessie en daar nog winsten uit te halen ook.

Samir Amin is een Egyptische econoom van 80 jaar, maar zijn leeftijd is beslist geen hinderpaal voor een heldere kijk op de voortdurende en structurele problemen die de opeenvolgende vormen van het kapitalisme met zich meebrengen.

Dit interview verscheen al eerder al op onze website, maar nu is het ook ondertiteld in het Nederlands. De inhoud blijft actueel en tijdloos. Maar verandering zal er komen, en wel vanuit de basis en vanuit de groeilanden. Aldus Samir Amin.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door Le grand guignol op maandag 10 oktober 2011

    Neem deze bijdrage gerust op in de nieuwslijn van DWM. Het is de hoogste tijd dat de mensen - eindelijk - weten waar ze aan toe zijn indien ze blindelings de idiotie van de 'Europese leiders' blijven volgen. Wanneer bijvoorbeeld Moody's de 'credit rating' van België verlaagt n.a.v. het Dexia-debacle - iets waar ze reeds mee 'gedreigd' hebben - stevenen we af op een Grieks scenario. Dit nog wel 'dankzij' diegenen die aan dergelijk scenario geld verdiend hebben én nog steeds verdienen: de banken en het grootkapitaal.

    Daarom doen wat Samir Amin zegt: weigeren om de Europese wetten en regels (vb. 'sixpack') uit te voeren. Omdat de politieke lakeien die tegenwoordig de dienst uitmaken daar geen oren naar zullen hebben, moet de bevolking maar eens aan de desbetreffende 'schoften' hun oren trekken; ze hebben te handelen naar het belang van het volk en niet in het belang van een kapitaalkrachtige elite. Zoiets heeft een naam: democratie.

    Wanneer iemand als De Croo Jr., met z'n hypocriete grijns, in Ter Zake komt vertellen dat 'we' de aanbevelingen van Europa moeten volgen, dan is hij zich terdege bewust van de mensonwaardige gevolgen van het beleid dat hij voorstaat. De schandalige gevolgen zijn immers legio. Hij is de naam 'volksvertegenwoordiger' onwaardig. "Ceci n'est pas une démocratie, ceci est une particratie soutenant une oligarchie"

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties