Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Niet in onze naam: Arno en Stef Kamil Carlens

maandag 24 januari 2011

Arno en Stef Kamil Carlens brachten een duet tijdens het artistieke evenement 'Niet in onze naam' in de Brusselse KVS. Na het nummer bleef Arno nog even zitten om in zijn eigen rebelse stijl zijn ongenoegen over de politieke impasse te ventileren.

reageer

4 reacties

 • door vavli op dinsdag 25 januari 2011

  Zijn eigen rebels stijl? Tja, vooral bezopen en toch wel wat zielig. Maar de muziek was wel schitterend.

 • door arnout vos op dinsdag 25 januari 2011

  In De Morgen lees ik het verslag van 'niet in onze naam': "Wanklanken waren er ook. Nadat Arno met Stef Kamil Carlens een duet ten gehore had gebracht, bleef de opper-Belg op het podium zitten én stamelde hij een warrig dronkemansbetoog met opgeheven vingers én boutades als: "Er zit momenteel meer socialisme in een coiffeurssalon dan bij de socialisten." Er viel geen touw aan vast te knopen. Met zachte hand werd hij door Neuville van het podium geleid." Nu zie ik het filmpje op deze website en blijkt dat arno rechtstreeks commentaar heeft geuit op, jawel, 'De Morgen'. Ze noemen dat dan maar gewoon dronkemansbetoog en boutades. Ze kunnen daar blijkbaar niet zo goed om met kritiek. Ik ben hun 'Win een iPad'-marketingstunts anders wel goed beu.

 • door Marc Ernst op dinsdag 25 januari 2011

  "eigen rebelse stijl " wordt ongetwijfeld het understatement en hét staaltje new speak van het jaar. In helder en ondubbelzinnig Nederlands heet zo iets : gewauwel, dronkemanspraat, geleuter, nonsens.

  Zijn demagogische, onsamenhangende, platvloerse , infantiele - kortweg beschamende vertoning - werd trouwens niet enkel door De Morgen opgemerkt (en mild gehekeld). Ook onder meer De Standaard deed dat. En die krant werd niet door Arno 'aangevallen'.

  Met zo'n 'boegbeelden' of zelfs maar bondgenoten is progressief Vlaanderen binnenkort totaal gemarginaliseerd (en irrelevant). En niet eens onterecht en in elk geval door haar eigen schuld. Daarvoor heeft het geen snode, rechtse, plannen of dito politici nodig.

  Een niet-rechtse 'allerslimste mens' (sociaal economisch bestempelt hij zich als links) schreef hier over op Facebook : "Ik heb niks met de vendelzwaaiers van rechts-Vlaanderen, maar ik heb ook helemaal niks met zo'n minkukels als een Arno die wat staat te bazelen op bij gebrek aan kennis ter zake. Het etaleert vooral gebrek aan een eigen mening/inzicht me dunkt. De linkse elite kijkt wat neer op de rest en wentelt zich in een superioriteitsgevoel. Dat is niet erg slim: ze hebben daardoor 30 jaar verloren met het immigratiedebat en zo de het Vlaams Blok groot gemaakt."

  Daar valt me dunkt niets aan toe te voegen.

  • door dewinterjoris op woensdag 26 januari 2011

   Blijkbaar stoort U zich aan de pluriformiteit van artistiek Belgie, Arno was tenminste daar met zijn persoon én artistieke kwaliteit. Indien énkel populisme en bespraaktheid van het naar UW normen "beschaafd"type, kan boeien,dan ziet de toekomst er erg saai uit, iedereen heeft recht op zijn mening,zélfs in licht dronkenstaat. Uw betoog heeft weinig relevantie tussen "links" en Arno's persoonlijk optreden.

Lees alle reacties