Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

"Niet in onze naam", een schreeuw voor solidariteit

zaterdag 22 januari 2011

Vrijdagavond 21 januari stond een 40-tal artiesten op het podium in de KVS om te reageren tegen het discours van het separatisme. De avond 'Niet in onze naam' kwam voort uit een oproep tegen het “bekrompen nationalisme en de splitsingsrage” die in het najaar 2010 gelanceerd werd. De artiesten hopen dat de actie in de KVS een debat op gang zal brengen "dat de klemtoon legt op wat ons bindt, eerder dan wat ons scheidt".

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

3 reacties

 • door Geert Castryck op zaterdag 22 januari 2011

  ‎"tegen het bekrompen nationalisme" "tegen separatisme" "klemtoon op wat ons bindt"

  wie mogen die "ons" dan wel zijn? ...en dan nog een "ons" waarvan het goed is dat er een cohesie of verbondenheid tussen beklemtoond wordt

  zijn "wij" dan niet gewoon een "ander" nationalisme aan het uitdragen? maar in "ons" geval uiteraard niet bekrompen, wat had je gedacht? zo hoort dat nu eenmaal met nationalisme: alleen de anderen zijn fout

  something to think about ;-)

  • door Adrien Verlee op zondag 23 januari 2011

   Ons? Misschien de 'meerlagenheid', maar in de culturele zin. En laat ons in Vlaanderens naam die metafysica van EEN identiteit vergeten.

   Het feit dat er een notionele aftrek (of hoe het loeder ook heten mag) bestaat, of dat door sommigen financieel sterken nauwelijks belasting betaald wordt, dat bepaald ook een identiteit. Die transfer van (belasting) ongelijkheid is machtig meer van betekenis dan de identiteit van een Vlaming versus een Waal, meer van betekenis dan de transfers naar Wallonië.

   Ook iets om over te denken.

 • door Liberalofoob op zondag 23 januari 2011

  Wij willen toch geen neo-liberaal sociaal kerkhof om het patronaat NOG meer cadeaus te geven ; slaven die voor een appel en een ei werken tot ze erbij vallen , bovenop de massa's cadeau's die reeds aan al die patronale zweetdrinkers gegeven worden ; de notionele interestaftrek met bijbehorend boekhoudkundig gegoochel, aftrek van kosten voor restaurant-en barbezoek (bordelen die ook "traiteur" zijn en dus BTW bonnekens geven), auto's , computers ("om thuis verder te kunnen werken",) privé-feesten geboekt als "personeelsfeest", plezierreisjes verkleed als "studiereis met sylabus". Ga gerust eens met een 50+ accountant spreken tussen-pot-en-pint , zo ene die wegens "te oud" werd afgeschoten, uw oren zullen tuiten voor wat de Staat aan AL (ook in Wallonie, Bxl ...) het zweetdrinkend patronaat allemaal cadeau geeft en nu willen de N-VA-buikspreekhandpoppen NOG meer cadeau doen ; vrij uitbuitbare werkers ! STOP DIT GEDOE ! Daar is NIKS maar dan ook NIKS Vlaams aan, het is gewoon ijselijk neo-liberalisme : DE RIJKEN RIJKER EN DE ARMEN ARMER , DAT is wat N-VA probeert door onze strot te duwen verscholen achter een misleidende geel-zwart geschilderde paravent !

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties