Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

"Niet in onze naam", een schreeuw voor solidariteit

zaterdag 22 januari 2011

Vrijdagavond 21 januari stond een 40-tal artiesten op het podium in de KVS om te reageren tegen het discours van het separatisme. De avond 'Niet in onze naam' kwam voort uit een oproep tegen het “bekrompen nationalisme en de splitsingsrage” die in het najaar 2010 gelanceerd werd. De artiesten hopen dat de actie in de KVS een debat op gang zal brengen "dat de klemtoon legt op wat ons bindt, eerder dan wat ons scheidt".

reageer

3 reacties

 • door Geert Castryck op zaterdag 22 januari 2011

  ‎"tegen het bekrompen nationalisme" "tegen separatisme" "klemtoon op wat ons bindt"

  wie mogen die "ons" dan wel zijn? ...en dan nog een "ons" waarvan het goed is dat er een cohesie of verbondenheid tussen beklemtoond wordt

  zijn "wij" dan niet gewoon een "ander" nationalisme aan het uitdragen? maar in "ons" geval uiteraard niet bekrompen, wat had je gedacht? zo hoort dat nu eenmaal met nationalisme: alleen de anderen zijn fout

  something to think about ;-)

  • door Adrien Verlee op zondag 23 januari 2011

   Ons? Misschien de 'meerlagenheid', maar in de culturele zin. En laat ons in Vlaanderens naam die metafysica van EEN identiteit vergeten.

   Het feit dat er een notionele aftrek (of hoe het loeder ook heten mag) bestaat, of dat door sommigen financieel sterken nauwelijks belasting betaald wordt, dat bepaald ook een identiteit. Die transfer van (belasting) ongelijkheid is machtig meer van betekenis dan de identiteit van een Vlaming versus een Waal, meer van betekenis dan de transfers naar Wallonië.

   Ook iets om over te denken.

 • door Liberalofoob op zondag 23 januari 2011

  Wij willen toch geen neo-liberaal sociaal kerkhof om het patronaat NOG meer cadeaus te geven ; slaven die voor een appel en een ei werken tot ze erbij vallen , bovenop de massa's cadeau's die reeds aan al die patronale zweetdrinkers gegeven worden ; de notionele interestaftrek met bijbehorend boekhoudkundig gegoochel, aftrek van kosten voor restaurant-en barbezoek (bordelen die ook "traiteur" zijn en dus BTW bonnekens geven), auto's , computers ("om thuis verder te kunnen werken",) privé-feesten geboekt als "personeelsfeest", plezierreisjes verkleed als "studiereis met sylabus". Ga gerust eens met een 50+ accountant spreken tussen-pot-en-pint , zo ene die wegens "te oud" werd afgeschoten, uw oren zullen tuiten voor wat de Staat aan AL (ook in Wallonie, Bxl ...) het zweetdrinkend patronaat allemaal cadeau geeft en nu willen de N-VA-buikspreekhandpoppen NOG meer cadeau doen ; vrij uitbuitbare werkers ! STOP DIT GEDOE ! Daar is NIKS maar dan ook NIKS Vlaams aan, het is gewoon ijselijk neo-liberalisme : DE RIJKEN RIJKER EN DE ARMEN ARMER , DAT is wat N-VA probeert door onze strot te duwen verscholen achter een misleidende geel-zwart geschilderde paravent !

Lees alle reacties