Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Gent zegt: 'De tijd loopt'

maandag 13 september 2010

Duizenden mensen kwamen afgelopen zaterdag naar het Gentse Sint-Pietersplein, om er activiteiten, tentoonstellingen, debatten en concerten bij te wonen, en deel te nemen aan een geëngageerde videoclip.

Dat alles kaderde in het evenement 'Wachtnacht', dat onder het motto 'De tijd loopt' en 'Act now' beleidsmakers te herinneren aan hun belofte om de Millenniumdoelstellingen te realiseren.

“Wat is de oorzaak van de honger in Afrika? Waarom zitten zo veel mensen zonder werk? Waarom is Afrika nu zoveel armer dan Azië, terwijl het dertig jaar geleden even ver stond?” Deze en andere vragen stelde Martin Khor, coördinator van South Centre, en een gast op het debat.

Ook wij hadden enkele vragen. Zijn de Millenniumdoelstellingen wel realistisch? En, zijn ze ambitieus genoeg? Experts uit Maleisië en Kenia, maar ook naar de Youssou N'Dour, geven een antwoord in bovenstaand filmpje.

reageer

Er zijn nog geen reacties op deze video.