Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

|Video| Youssou N'Dour op Sfinks

zondag 1 augustus 2010

Boechout -- Youssou N' Dour & Le Super Etoile de Dakar deden de tent op het Sfinks Festival daveren. De Senegalese superster maakte even tijd om zijn kritische visie op het Afrikaanse continent te delen met DeWereldMorgen. Na vijftig jaar onafhankelijkheid ziet hij nog steeds problemen met het vrije verkeer van personen. Toch is de zanger optimistisch over de plek van de Afrikaanse cultuur in de wereld. Dat hoor je dan ook aan zijn laatste reggae-album.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door Anonyme op dinsdag 3 augustus 2010

    youssou heeft mooi praten, hoewel hij op eigen bodem gezichtverlies lijdt door het uitbuiten van zijn eigen artisten, beluister op seneweb de reportage van jules diop van 20/7 maar eens, spijtig dat het in wolof is, maar y is niet de persoon die hij laat uitschijnen dat hij is, verre van

    • door barry ibrahima op zondag 22 augustus 2010

      Beste.....Anoniem,ik denk dat je youssou niet echt goed kent!jammer voor jou,je loopt mee met de stroom mensen die ervan houden 1 man naar beneden te halen.Verdient hij dan echt niet meer dan dat ,denk je?Als iemand Senegal op de map bracht voor onze generatie is hij het wel,problemen aankaarte via zijn music en projecten,hij brengt geen muziek maar een boodschap over aan de wereld,waar wij Senegalezen over de hele wereld trots op zijn!Elke 'grote'die iets probeert te veranderen en de waarheid naar boven haalt zal altijd door het slijk worden gehaald door die andere die toch zo bang is dat zijn portefeuille leeg zal geraken of zijn ware bedoeling aan het licht zal geraken!(bvb.Bob marley,Marcus Garvey,....en vele anderen)Als je't mij vraagt: ik weet politiek is niet altijd wat het lijkt,maar geef die man een kans,het is na jaren van verzoek van de mensen dat hij eindelijk die stap durft te zetten!vraag aan de mensen in het hart van Dakar in Médina Soumbèdioune wat youssou voor hen betekent!!!geloof me,je zal verbaasd zijn van hun antwoord.Als er iemand is die niet voor zijn eigen belangen de hele wereld doortrekt is het youssou wel.Hij kan evenwel ook in het buitenland gaan wonen zoals vele andere artiesten en in Bling Bling gaan leven en vergeten wie hij is en waar hij vandaan komt.nee hij blijft puur en onversneden! Youssou je't'aime jajefetee!

    Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties