Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Caroline Copers hoopt op een groter draagvlak

zaterdag 20 februari 2010

Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV,
over DeWereldMorgen.be.

"We zien dat de media weinig geïnteresseerd zijn in thema's die maatschappelijk belangrijk zijn en die afwijken van de klassieke politieke en economische dossiers. Als je de kwaliteitskranten, of wat men vandaag zo noemt, openslaat, zie je dat zij dezelfde inteviews, dezelfde verslagen publiceren, over dezelfde thema's berichten. Ook radio- en televisienieuws is veel te beperkt, precies omwille van het feit dat het snel moet gaan. Een persbericht moet vooral erg kort zijn, je moet manieren vinden om de aandacht te trekken. Dat is eigenlijk niet goed, omdat we dan het accent leggen op sensationele aspecten om die aandacht te krijgen, terwijl we liever focussen op de inhoud. Indymedia.be, zoals het vandaag bestaat, is enkel voor de happy few. DeWereldMorgen.be zal hopelijk ook een medium zijn dat een groter draagvlak krijgt, en waar mensen telkens hun nieuws gaan halen.

Ik denk dat belangrijk is om heel het maatschappelijk middenveld een stem te geven, een stel die niet enkel door de 'inner circle', door de 'happy few' wordt gehoord, maar die ook een nieuwsbron kan zijn voor journalisten uit de traditionele media."

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.