Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

“De war on terror heeft de terreur alleen maar versterkt"

Ludo De Brabander over ‘Oorlog zonder grenzen’: “De war on terror heeft de terreur alleen maar versterkt. Onze interventies om oliebelangen veilig te stellen heeft de hele regio gedestabiliseerd en geradicaliseerd. Deze oorlogspolitiek keert nu als een boomerang terug.”
woensdag 21 december 2016

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door Roland Horvath op woensdag 21 december 2016

    Akkoord. Agressie kan ophouden door er mee op te houden. De oorlog tegen de terreur versterkt de terreur. Dus oorlog voeren door staten moet meegerekend worden in het totaal van de terreur. Sterker nog, de VS zijn de belangrijkste terroristische groep. Ten 2e, de VS trainen en bewapenen groepen om hen oorlog te laten voeren in de plaats van de VS zoals in Syrië of als tegenstander van de VS bvb. ISIS en Al Qaeda.

    De VS zijn een schijn democratie/ aristocratie. Van vrijheid komt er in het beleid niet veel terecht want de VS zijn voortdurend aan het oorlog stoken en aanvalsoorlogen voeren met miljoenen doden als gevolg. In het kader van het Manifest Destiny, de gedachte dat de VS uitverkoren zijn en de wereld moeten overheersen, een gedachte die ze in het begin van de 19e eeuw in hun kop gestoken hebben. Een land dat een eigen koers wil varen als Syrië en Libië wordt plat gebombardeerd. In het Neurenberg tribunaal na WO II kreeg men daarvoor de doodstraf.

    In Syrië ophouden met geweld, onderhandelingen van alle partijen met alle, ook met ISIS en Assad. Alle buitenlanders uit Syrië behalve de Russen op hun basis in Tartous. De EU moet zich distantiëren van de VS in deze kwesties en de oorlogen in de buurt van de EU zoals Libië, Syrië, Oekraïne doen ophouden. Een betere relatie met Rusland en Eurazië, buren. En uit de NAVO, die nooit een ander doel had dan Europa te domineren met een verhaal over -niet bestaande- agressie van de Sovjet Unie tegen West Europa.

  • door Bernard Claeys op woensdag 21 december 2016

    De war "on" terror is een leugen. Het is de war "with" terror, waarbij de VS moslimterroristen bewapent (Afghanistan, Joegoslavië, Libië) en zelfs terroristische huurlingen op Syrië afstuurt, opleidt en bewapent. De VS en België zijn in Syrië om mee Assad omver te werpen, niet om het terrorisme te bestrijden. Het is zelfs ongeoorloofd om oppositie te bewapenen tegen een regering. Stel eens dat men in de VS wapens levert aan oppositiegroepen. Nogmaals aan herinneren dat alleen Rusland en Iran LEGAAL aanwezig zijn in Syrië. De rest zijn zonder toestemming van de regering zomaar aan het bombarderen in een vreemd land, waar ze niet eens mee in oorlog zijn. Maar het is ook een conflict waarbij Israel (en Westerse bondgenoten) een sterke Palestijnse bondgenoot (Assad) willen uitschakelen. Het is geen toeval dat ALLE PALESTIJNSE bondgenoten de Westerse agressie bestrijden: Syrië, Iran, Hezbollah en zelfs Palestijnse milities vechten er hand in hand.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties