about
Toon menu

Is commercialisering van zorg een goed idee?

In Anwerpen wordt de uitbating van het daklozeninloopcentrum De Vaart hoogstwaarschijnlijk toegewezen aan de commerciële groep G4S. Voor het Antwerps stadsbestuur is Nederland hét rolmodel waar de marktwerking de sociale zorg heeft gedynamiseerd. Maar is dit ook zo? Wij gingen een kijkje nemen in Nederland.
woensdag 30 november 2016

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

3 reacties

  • door Carlos Pauwels op woensdag 30 november 2016

    Op het eerste zicht, ik herhaal: op het eerste zicht lijkt mij dat geen goed idee. Hoe kan de privé nu geld verdienen aan daklozen? Dat is toch de bedoeling? Anders doen ze het toch niet? Ik weet niet hoe het werkt, wie wat betaalt en wie wat ontvangt. Wat is de rol van de overheid? Graag wat meer duidelijkheid vooraleer ik een mening geef.

  • door dr alami op donderdag 1 december 2016

    Zeker vanaf en verder is de regel '' handel'' en conform de privatiseringsprogramma’s is alles te koop. De enige oplossing om de sociale basisrechten te waarborgen moeten mensen blijven vechten want de weg is nog lang.

  • door dr alami op zaterdag 3 december 2016

    Sinds 2013 tot heden worden al die verborgen plannen i.v.m. sociale afbraak meer zichtbaar. In Antwerpen ( of liever: Alleswerpen) kan de privé niet alleen aan daklozen maar ook zelfs aan zware gehandicapten geld verdienen in het kader van zwaktes uitbuiten. Deze manifeste sociale oorlog heeft geen betoog te hebben want alles is meer dan overduidelijk. Het agenda van Asociaal Durven Denken Doen van de huidige elites boven en tussen ons werkt zo: laat het volk zo veel mogelijk dakloos, werkloos en ziek worden, geef ze de schuld, maak van alles een ramp en profiteer daarvan conform de privatiseringsprogramma’s. Alles is dus te koop inclusief de sociale basisrechten. Nu is het wel (over)duidelijk? Wat kun U doen? U vindt ook een antwoord op al uw vragen als u minstens de volgende ad hoc vragen zou willen stellen: Wie wil dat deze idioten boven en tussen ons gewetenloos met al onze rechten verder zullen omgaan? Of zit het wel goed met onze sociale basisrechten? Wie ziet dat zitten? Het volk moet echt radicaal zijn, tot grond van de zaak gaan en het status quo doorbreken. Want als geen echt defensief en offensief verzet komt dan worden zelfs mensen op zich als waar te koop en dan moet je zeggen: Leve de vooruitgang van de huidige elites. Dit 'laissez-faire' kapitalisme dat overal vrijhandel wil invoeren met nog minder overheidsbemoeienis met als doel winst te halen uit de desoriëntatie van de bewoners, privatiseringen doorvoeren terwijl de mensen in shock zijn en zelfs zich op hun dagelijkse zorgen niet kunnen concentreren. Privatisering en uitbuiting in deze sector is een sociale misdaad. Schandaaaaaaaaaaaaalig.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties