Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

20.000 betogers uit non-profit voor een beter zorgbeleid

Met maar liefst 20.000 mensen kwam de non-profit vandaag op straat voor een beter zorgbeleid. De betogers vragen meer personeel om de werkdruk te verlichten en willen dat de regering niet snoeit in de extra vrije dagen voor oudere werknemers.
donderdag 24 november 2016

 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door dr alami op vrijdag 25 november 2016

    Eigenlijk moet heel de maatschappij in opstand komen. Is de bevolking te verward om zich te verzetten? Waarom? Eerst mensen, niet de winsten. We moeten voor al onze sociale rechten samen vechten want ze gaan ze heus niet vanzelf geven. Privatisering en uitbuiting in deze sector is een sociale misdaad. Dit 'laissez-faire' kapitalisme dat overal vrijhandel wil invoeren met nog minder overheidsbemoeienis met als doel winst te halen uit de desoriëntatie van de bewoners, privatiseringen doorvoeren terwijl de mensen in shock zijn en zelfs zich op hun dagelijkse zorgen niet kunnen concentreren. Iedereen heeft reeds schrik om oud of ziek te worden, grote delen van de bevolking moet armen zijn en de rest met kleiner wordend inkomen en toegenomen werkloosheid. Hier is de verbinding tussen sociale en economische marteling overduidelijk om de shock doctrine toe te passen zonder extreem geweld tegen delen van de bevolking. Waarom zijn de politici daar met het opruimen van de gevolgen van de desastreuze vrije-markt politiek niet bezig? Het door bedrijven vroeg ad patres mag gaan is een oplossing die ook niemand wil daarom ziet niemand nergens het meer zitten. De bedrijven hebben geleerd om te profiteren van rampen. Daarom moet Iedereen zeker mee naar straat gaan om ook een minimum inkomsten garantie voor iedereen van geboorte tot dood aan het licht te brengen. Bijvoorbeeld:1.500 per maand voor 18+ en 200 voor 18- is toch betaalbaar en ongeveer 40% van het BBP. Het is een andere vorm van verdeling van een deel van het huidige inkomen en verandert niet zo veel. De door het systeem GEDWONGEN armoede zal verminderen, de SZ blijft gedeeltelijk bestaan, de vakbonden zijn nog nodig, de lonen blijven in hoofdzaak dezelfde en de inflatie komt er niet gezien de economische overcapaciteit.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties