Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Luc's Blog
Luc

Schrijft over:
Onze samenleving staat voor grote uitdagingen. Ons milieu wordt steeds meer belast. Het klimaat loopt uit de hand, De economie creëert steeds meer armoede. De politiek denkt in termijnen van maanden en negeert de echte problemen. Om in deze complexe wereld mijn weg te vinden stel ik me steeds weer de vraag: leidt deze of gene actie naar een warmere samenleving? Fotografie is voor mij het middel in mijn streven naar een betere wereld.

Bio

Nieuwsgierigheid is dikwijls mijn uitgangspunt. Als ik het gevoel krijg dat er iets niet klopt met de berichtgeving, dan ga ik zelf kijken. We hadden thuis een fotozaak en als kind zag ik mijn vader bezig in de donkere kamer. In 1969 haal ik mijn diploma fotografie aan het NaRaFI in Vorst. Ik ben beroepshalve andere dingen gaan doen en steeds minder gaan fotograferen. Tot ik, na een lange tijd van 'foto-inactiviteit, in 1993 terug besmet word met het foto-virus. In 2005 fotografeer ik in een kraakpand en praat met de bewoners. Dit is het begin van mijn sociale fotografie.

Werkgebied

'Slow journalism' vind ik het interessantste. Het kost tijd om een onderwerp te begrijpen. Op een evenement of een betoging kan je snel werken. Bij complexe onderwerpen is tijd nemen noodzakelijk.

World Press Photo 2013 met twee landgenoten bij de winnaars

In Scharpoord, het cultureel centrum van Knokke-Heist speelt op de vernissage van de Belgische première een band. De band speelt goed, maar de vrolijke deuntjes passen niet bij de soms harde beelden die op de tentoonstelling hangen. Een tijdens de opening geprojecteerd beeld van Va...

Het is niet omdat SP.A en PS in de regering zitten, dat de vakbonden tevreden zijn.

Donderdag 14 februari 2013. Morgen wordt ‘t Klooster ontruimd. De benedenverdieping is al gedeeltelijk dicht getimmerd. Joep Oomen van Koevoet VZW over de sluiting Joep Oomen: “De laatste dag van 't Klooster is aangebroken. Vrijdagochtend zal het pand definitief worden ontruimd en ...

Load More