Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Afghaanse voetmars komt aan in Gent

maandag 13 januari 2014
Na hun voetmars naar Bergen (Mons) spraken de Afghaanse vluchtelingen ook de Vlamingen aan met een mars van Brussel naar Gent. Op maandag 13 januari kwamen ze aan in Gent. In de Vooruit kwamen ze samen om met een aantal steungevende organisaties te overleggen.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door froels op dinsdag 14 januari 2014

    De vele sprekers en zangers kregen elk 3 minuten, maar ze werden afgewisseld met de gezamenlijke kreten uit de zaal "Wij willen werken, Afghanistan is niet veilig". Na Daniël Termont, kwam de bisschop van Gent, mgr. Vanlooy. Vervolgens de vertegenwoordiger van de Afghaanse gemeenschap in Gent; Eveline Cortier van het Vrouwen Overleg Komitee; Els Keytsman van Vluchtelingenwerk Vlaanderen; Dirk Holemans (Groen!); Tom Demeester (PVDA); Jamila; Dominee van het Interlevensbeschouwelijk Overleg-Gent ook namens Opvang Vluchtelingen Gent (Carla Ronkes); Nic Balthazar; Baharak Bashar (boek "Djengis, democratie en vrouwen"); Ludo De Brabander (Vrede). De zanger met o.m. Bob Dylan (ben ik vergeten). Afgesloten door het koor Cariboe (?) en orkest, met "Freedom over me; "I feel like a motherless child, far from home. Alles strak geregisseerd door Dominique Willaert en Anke HIntjens. VRT aanwezig voor een zéér kort interview met de burgemeester; later een paar seconden te zien op het scherm. Interessant waren de citaten van ons ministerie van BZ, die reizen naar Afghanistan absoluut afraden, wegens wapengeweld en onveiligheid. De vertegenwoordigster van het VOK legde uit, dat Dienst VreemdelingenZaken vrouwen als ondergeschikt behandeld: zij moeten hun gezinshoofd volgen indien die wordt uitgewezen. Ze krijgen dus geen eigen beoordeling als vrouw en moeder, maar naargelang hun man.

  • door froels op dinsdag 14 januari 2014

    zie zijn artikel in DWM

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties