about
Toon menu

Monsanto-betogers verGASt op boetes

zondag 26 mei 2013
Ook in Antwerpen was er een actie tegen de onethische praktijken van Monsanto. Na het verzamelen op de Groenplaats werd in groep en onder begeleiding van de politie naar het Centraal Station gewandeld. De winkelende mensen op de Meir keken geamuseerd toe. Wie de betoging in Brussel wou vervoegen kon hier de trein op, de rest wandelde via dezelfde weg terug naar het vertrekpunt. Daar stond de politie hen in groten getale op te wachten.
  • Bij de aankomst op de Groenplaats werden de demonstranten in een hoekje gedreven en omsingeld door tientallen politie-agenten. Van een tachtigtal mensen werd de identiteitskaart opgeschreven en werden ze voor verhoor overgebracht naar de Luchtbal. Zij dreigen allemaal een GAS-boete te krijgen.

  • Velen vonden het onbegrijpelijk dat de politie, die toch de hele manifestatie begeleid had, uiteindelijk alle (overgebleven) deelnemers beboeten voor deelname aan een niet toegestane betoging. Op geen enkel moment waarschuwde de politie dat het evenement verboden was en men een boete riskeerde door deel te nemen. Een op zijn minst gezegd hypokriete houding.

  • De politie kwam busjes tekort om de arrestanten allemaal te vervoeren dus werd een bus van De Lijn opgevorderd.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

2 reacties

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties