Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Omdat buurtwinkels belangrijk zijn

maandag 1 april 2013
ANTWERPEN - In het najaar 2012 lanceerde de stad Antwerpen de vierde editie van ‘De Gouden Glimlach’. Dit is de verkiezing van de beste Antwerpse buurtwinkel door de inwoners van de stad. Per district wordt ook een Zilveren Glimlach uitgereikt.

Antwerpen telt zo’n 1.500 buurtwinkels. Een recordaantal van 410 enthousiaste handelaars schreef zich in voor De Gouden Glimlach, dat zijn er 106 deelnemers meer dan vorig jaar. Hiervan werden er 45 genomineerd.

Met deze wedstrijd wil de stad Antwerpen het buurtwinkelen in de kijker zetten. Lokale handelaars vervullen immers een belangrijke sociale rol in hun wijk en dragen bij tot de economische bloei van een buurt. Bovendien zijn ze elke dag druk in de weer om hun cliënteel de beste service te verlenen en is buurtwinkelen ook nog eens gemakkelijk én milieuvriendelijk.

  • Breiwinkel Het Wollen Bolleke mag zich een jaar lang de beste buurtwinkel van Antwerpen noemen. Schepen Rob Van de Velde en ambassadrice Marleen Merckx kroonden de Wilrijkse buurtwinkel tot de winnaar van De Gouden Glimlach 2013. De winkel voor wol en breiwerk won eerder al een Zilveren Glimlach 2012 en kaapt nu de hoofdprijs weg. De winnaar van ‘De Gouden Glimlach 2013’ krijgt een sprankelend buurtfeest cadeau en een mediacampagne op atv, Radio 2 Antwerpen en in Gazet van Antwerpen.
     

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.