Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Huur een 'zorgende man'

zaterdag 2 maart 2013
ANTWERPEN - Tijdens de maand maart, die symbool staat voor de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen, kan iedereen kandidaten voor de meest zorgende man inzenden. De man die bij de poll op de meeste stemmen achter zijn naam krijgt, wordt in het najaar in de bloemetjes gezet.

Via www.rent-a-man-now.be kan je zelf zo’n geknipte zorgende man huren. Aftrap van deze actiemaand werd op zaterdag 2 maart op de Antwerpse Meir gegeven. 

"Het wegwerken van de loonkloof tussen mannen en vrouwen begint bij een meer evenwichtige taakverdeling thuis. Het is belangrijk dat er een gelijke verdeling van de zorgtaken thuis komt. Zo kunnen we tot een meer gelijke verdeling komen bij het opnemen van de vakantiestelsels. En krijgen vrouwen ook meer carrièremogelijkheden", zegt Ilke Jaspers (ACV-genderadviseur).

Enkele sfeerbeelden van de zaterdagse actie op de Meir.
 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door Alysa op zaterdag 2 maart 2013

    Weet niet of ik en andere vrouwen wel zo'n man willen, een man die met een nat vodje de tafel kan reinigen, een man die de afwas kan doen, aan kinderen ben ik nooit begonnen, een man die een kopje koffie kan zetten, nee voor mij althans mag 't wat meer zijn, een man die zowel de binnen-als buitenschilderwerken tot een goed einde kan brengen, een man die de betere amateur-loodgieterij kan doen, een man die een dakgoot kan repareren zo'n man brauchen wir!

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties