Dankzij uw steun zien we de toekomst weer even door een roze bril. DeWereldMorgen.be is voor een groot stuk afhankelijk van lezers die uit sympathie of uit overtuiging maandelijks of regelmatig een som op onze rekening storten.

U was de afgelopen weken met velen om dat te doen. We haalden ruim 22.000€ op. Het helpt om dit jaar niet in het rood te eindigen. Waarvoor dank. En mocht u dat nog niet gedaan hebben, dan kan u nog altijd uw overschrijving maken.

De komende maanden beloven onrustig te worden. De regering-Michel en ook de Vlaamse regering kondigden besparingsplannen aan waartegen de vakbonden storm lopen. De culturele wereld en sociale organisaties verenigden zich in Hart boven Hard.

DeWereldMorgen.be staat klaar om alle facetten van dit protest in beeld en woord te vatten. Er blijft nood aan kritische en onafhankelijke media. Wij gaan er tegenaan en hopelijk zullen we u de komende weken wel ergens – op straat, aan een stakerspost of op een debatavond – tegen het lijf lopen.

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Antwerpen: Het Vaderhuis vzw viert 2 jaar bestaan met groot nieuws

maandag 29 oktober 2012
Het Vaderhuis vzw geeft tijdelijk onderdak aan dak- en thuislozen. Dit weekend vierde de organisatie zijn 2 jaar bestaan en er was groot nieuws te horen. 'Brug van Hoop' wordt een multifunctioneel centrum.

De maximale verblijfsduur is 12 maanden. De bewoner mag het doorgangshuis enkel als hoofdverblijfplaats bestemmen. Het gaat om een tijdelijke opvang en dient enkel bewoond te worden door bewoner. De bewoner zorgt zelf en staat zelf in voor eigen meubilair. Aan het begin van het traject krijg de nieuwkomer een persoonlijke begeleider toegewezen. Met deze bespreek hij/zij alle zaken rondom eigen woonsituatie. Het Vaderhuis vzw overleeft dankzij giften en subsidies.

Alles begon een paar jaren geleden met  het uitdelen van gratis voedsel  voor daklozen en armen, op vrijdagavonden, op en rond het De Coninckplein. Maar toen dat niet meer mocht van de stad, vonden ze een pand dicht bij Den Dam. Maar het Vaderhuis in de Bredastraat in Antwerpen-Noord, is na 2 jaar bestaan, te klein geworden voor een  twintigtal weekelijks bezoekers. Het Vaderhuis is open op dinsdagen en vrijdagen van 12 tot 17uur.

Maar er was goed nieuws te horen. Dankzij tussenkomst van een 'anonieme' mecenas, zal het projekt  'Brug van Hoop' in de loop van het jaar 2013 ergens in het centrum van Antwerpen het licht zien. 'Brug van Hoop' wordt een multifunctioneel centrum waar er verschillende aangepaste ruimten beschikbaar zullen zijn: Industriële keuken, restaurant, mediatheek, ontmoetingsruimte, overlegeruimte, kinderopvang, klaslokalen voor kinderen, klaslokalen voor volwassenen, oegenateliers, nachtopvang, crisisopvang, hobbyhoeken, sociale winkel, verzorgruimte, moeder/kind ruimte, was en strijksalon...

Naast dat materieel inrichting zal 'Brug van Hoop'  dienen en erbij staan  voor ouderschapsregeling, overleg tussen partners, huwelijksbemiddeling, zoeken naar gepaste woningen, begeleid wonen, armoedebestrijding, afbetalingsplannen, budget begeleiding, gezondheidspreventie, partner- familiaal- kinder of ouder geweld, stress, onrust, homohaat, aangepaste scholing, kooklessen, slachtoffers van misdrijf of misbruik...

'Brug van Hoop' wordt een centrum waar iedereen welkom zal zijn. Een team van vrijwilligers van verschillende nationaliteiten en culturen, verschillende opleidingen en ervaringen werken er samen. "De diversiteit van medewerkers maakt ons aanbod aan hulpverlening zeer uitgebreid" zei ons nog Afua en Godelieve, de 2 vrouwelijke krachten van 'Het Vaderhuis' vzw.
Iets groots en nuttig op komst dus in Antwerpen.

www.hetvaderhuis.be
(nieuw site in opbouw)
Tel: 0497 45 47 60
Email: hetvaderhuisvzw@gmail.com

Meer foto's over feest via:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631879173205/show/

Vorige reportage via:
http://www.dewereldmorgen.be/foto/2012/04/30/het-vaderhuis-vzw-verdeeld-kosteloos-warme-maaltijden-aan-antwerpse-dak-en-thuisloze


 

reageer

Er zijn nog geen reacties op deze foto-reportage.