Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Murga Parade 2012 was waanzinnig feest!

zondag 1 juli 2012
ANTWERPEN - Op zaterdag 30 juni 2012 trok het groot Murga-spektakel voor de zesde keer door de straten van Antwerpen! Meer dan 600 deelnemers zorgden voor een positieve boodschap. Zij lieten het resultaat zien van maandenlang hard labeur met veel plezier, bonte kostuums, opzwepende muziek, uitbundige danspasjes én iedere Murga met zijn eigen unieke verhaal. Eén waanzinnig feest!

Met in totaal 18 Murga’s afkomstig uit Gent, Leuven, Antwerpen en zelfs Rome en Barcelona, verspreidden ze zich over verschillende Antwerpse pleintjes en creëerden er een uitgelaten festivalsfeer. Vervolgens trokken ze naar de Grote Markt waar Antwerpse straatartiesten, het majorettenkorps Va et Vient en het straattheatergezelschap PikzPalace het publiek alvast opwarmde.

Zodra de Murga’s aankwamen, ontstond er een grote jam van kleuren, dans en muziek! Op een bepaald ogenblik was er echter ook een indrukwekkende stilte om te protesteren tegen de beslissing van de minister van Cultuur om Murga niet langer te subsidiëren als sociaal-artistieke organisatie zoals voorzien in het Kunstendecreet.

Na de gezamenlijke opzwepende Murga-Jam trok de hele parade naar het Steenplein, waar de dag werd afgesloten met een BBQ, een tombola en een afterparty.

  • Red de MURGA’S ! Oproep van Gerardo-Salinas artistiek coördinator Murga vzw.

  • Album: https://picasaweb.google.com/raymondo58/MurgaParade2012

     

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door John Moussiaux op zondag 1 juli 2012

    Sterk fotoverslag !!! John Moussiaux

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties