Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

De nieuwe maatjes zijn er!

donderdag 7 juni 2012
ANTWERPEN - De officiële overhandiging van deze eerste maatjes had woensdag 6 juni plaats op het Antwerpse stadhuis. Op de Grote Markt konden duizend gelukkige Antwerpenaars, geselecteerd via een wedstrijd, gratis proeven van de eerste maatjes bij een glaasje Bols. Wie niet bij de winnaars was, kon de maatjes proeven in een van de vele restaurants of bij vishandelaars in Antwerpen.

Het was Leen Verbist, schepen voor Sociale Zaken, Diversiteit en Loketten en OCMW-voorzitter, die de eerste maatjes in ontvangst nam van de consul-generaal van Nederland, Gert Heijkoop. Het eerste tonnetje wordt eerstdaags geschonken aan dienstencentrum Kleine Heide uit Hoboken en dienstencentrum Molengeest uit Berendrecht. Enkele sfeerbeelden.

">

Info: Elk jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint de haring te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water. Onder gunstige omstandigheden kan een haring zich in het voorjaar elke dag 2 procent vetter eten.

Een kwart van zijn gewicht kan uiteindelijk uit vet gaan bestaan. In mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 16 procent heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Die duurt doorgaans tot juli.

Haring mag dus Hollandse Nieuwe heten als hij minimaal 16 procent vet bevat, en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is. (bron: Wikipedia)

  • reageer

    Er zijn nog geen reacties op deze foto-reportage.