Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Nooit meer Fukushima

maandag 12 maart 2012
BRUSSEL - Om de kernramp in Fukushima te herdenken, manifesteerden tegenstanders van kernenergie zondag wereldwijd. Het Belgische netwerk 'Stop Kernenergie' organiseerde de actie in Brussel. Vorig jaar in oktober ontving toenmalig formateur Di Rupo een petitie met 100.000 handtekeningen tegen kernenergie.

De manifestanten willen dat België nu eindelijk uit de kernenergie stapt en overgaat op een milieuvriendelijk energiebeleid. Een beleid dat energie voor iedereen waarborgt en verspilling tegengaat en waar geen plaats is voor kernwapens.

  • Kernenergie is sowieso een doodlopende zaak. In Nederland zijn de plannen voor een tweede kerncentrale in het Zeeuwse Borssele begin dit jaar nog afgeblazen omdat de investering te riskant is.

  • Het Nucleair Forum, dat beter het Pro Nucleair Forum zou heten, beweert dat kernenergie veilig is. De manifestanten in Brussel denken er anders over.

  • Het risico is voor de bevolking, de winst voor het Franse Electrabel.

  • De kans op een tsunami in Tihange is onbestaand, maar dat is een vals argument om te beweren dat er zich daar of in Doel geen nucleair ongeval zou kunnen voordoen van de dezelfde omvang. Gaan bij een nucleair ongeval alle Vlamingen in Wallonië wonen of komen alle Walen naar Vlaanderen?

  • Kernenergie en kernwapens gaan hand in hand als een Siamese tweeling. De meer dan 300.000 doden in Hiroshima en Nagasaki hebben de prijs voor onze nucleaire kilowatts betaald.

  • Ons kernafval is onze erfenis voor ons nageslacht.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.