Als het aantal maandelijkse steungevers van DeWereldMorgen.be niet drastisch stijgt, krijgt u binnenkort enkel een zwart scherm te zien.

Beste lezer,


Als u vindt dat DeWereldMorgen.be moet blijven bestaan, word dan maandelijkse steungever. Onze financiële middelen krimpen, terwijl het aantal lezers groeit.

Gemiddeld hebben we maandelijks 350.000 unieke bezoekers. Maar het geld dat we van onze partners krijgen is sinds onze opstart gehalveerd doordat zij moeten besparen. Bovendien komt één derde van onze inkomsten van subsidies en is het lang niet zeker of we die zullen behouden.

DeWereldMorgen.be is in Vlaanderen een belangrijk forum voor visies, verhalen en stemmen die niet of te weinig aan bod komen. Om die zichtbaar te maken, moeten we dag na dag keihard werken. Dat doen we met een klein team dat gelooft in zijn project.

Wij willen graag doorgaan met DeWereldMorgen.be. Nu meer dan ooit. Er is nood aan media, waar informatie over alle geledingen van de maatschappij te vinden is.

Uw steun is nodig. Niet om winst te maken, maar om te doen waar we goed in zijn.

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

about
Toon menu

Nooit meer Fukushima

maandag 12 maart 2012
BRUSSEL - Om de kernramp in Fukushima te herdenken, manifesteerden tegenstanders van kernenergie zondag wereldwijd. Het Belgische netwerk 'Stop Kernenergie' organiseerde de actie in Brussel. Vorig jaar in oktober ontving toenmalig formateur Di Rupo een petitie met 100.000 handtekeningen tegen kernenergie.

De manifestanten willen dat België nu eindelijk uit de kernenergie stapt en overgaat op een milieuvriendelijk energiebeleid. Een beleid dat energie voor iedereen waarborgt en verspilling tegengaat en waar geen plaats is voor kernwapens.

">

Kernenergie is sowieso een doodlopende zaak. In Nederland zijn de plannen voor een tweede kerncentrale in het Zeeuwse Borssele begin dit jaar nog afgeblazen omdat de investering te riskant is.

 • Het Nucleair Forum, dat beter het Pro Nucleair Forum zou heten, beweert dat kernenergie veilig is. De manifestanten in Brussel denken er anders over.

 • ">

  Het Nucleair Forum, dat beter het Pro Nucleair Forum zou heten, beweert dat kernenergie veilig is. De manifestanten in Brussel denken er anders over.

 • Het risico is voor de bevolking, de winst voor het Franse Electrabel.

 • ">

  Het risico is voor de bevolking, de winst voor het Franse Electrabel.

 • De kans op een tsunami in Tihange is onbestaand, maar dat is een vals argument om te beweren dat er zich daar of in Doel geen nucleair ongeval zou kunnen voordoen van de dezelfde omvang. Gaan bij een nucleair ongeval alle Vlamingen in Wallonië wonen of komen alle Walen naar Vlaanderen?

  ">

  De kans op een tsunami in Tihange is onbestaand, maar dat is een vals argument om te beweren dat er zich daar of in Doel geen nucleair ongeval zou kunnen voordoen van de dezelfde omvang. Gaan bij een nucleair ongeval alle Vlamingen in Wallonië wonen of komen alle Walen naar Vlaanderen?

 • Kernenergie en kernwapens gaan hand in hand als een Siamese tweeling. De meer dan 300.000 doden in Hiroshima en Nagasaki hebben de prijs voor onze nucleaire kilowatts betaald.

  ">

  Kernenergie en kernwapens gaan hand in hand als een Siamese tweeling. De meer dan 300.000 doden in Hiroshima en Nagasaki hebben de prijs voor onze nucleaire kilowatts betaald.

 • Ons kernafval is onze erfenis voor ons nageslacht.

  ">

  Ons kernafval is onze erfenis voor ons nageslacht.

 • reageer

  Er zijn nog geen reacties op deze foto-reportage.