Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Nooit meer Fukushima

maandag 12 maart 2012
BRUSSEL - Om de kernramp in Fukushima te herdenken, manifesteerden tegenstanders van kernenergie zondag wereldwijd. Het Belgische netwerk 'Stop Kernenergie' organiseerde de actie in Brussel. Vorig jaar in oktober ontving toenmalig formateur Di Rupo een petitie met 100.000 handtekeningen tegen kernenergie.

De manifestanten willen dat België nu eindelijk uit de kernenergie stapt en overgaat op een milieuvriendelijk energiebeleid. Een beleid dat energie voor iedereen waarborgt en verspilling tegengaat en waar geen plaats is voor kernwapens.

">

Kernenergie is sowieso een doodlopende zaak. In Nederland zijn de plannen voor een tweede kerncentrale in het Zeeuwse Borssele begin dit jaar nog afgeblazen omdat de investering te riskant is.

 • Het Nucleair Forum, dat beter het Pro Nucleair Forum zou heten, beweert dat kernenergie veilig is. De manifestanten in Brussel denken er anders over.

 • ">

  Het Nucleair Forum, dat beter het Pro Nucleair Forum zou heten, beweert dat kernenergie veilig is. De manifestanten in Brussel denken er anders over.

 • Het risico is voor de bevolking, de winst voor het Franse Electrabel.

 • ">

  Het risico is voor de bevolking, de winst voor het Franse Electrabel.

 • De kans op een tsunami in Tihange is onbestaand, maar dat is een vals argument om te beweren dat er zich daar of in Doel geen nucleair ongeval zou kunnen voordoen van de dezelfde omvang. Gaan bij een nucleair ongeval alle Vlamingen in Wallonië wonen of komen alle Walen naar Vlaanderen?

  ">

  De kans op een tsunami in Tihange is onbestaand, maar dat is een vals argument om te beweren dat er zich daar of in Doel geen nucleair ongeval zou kunnen voordoen van de dezelfde omvang. Gaan bij een nucleair ongeval alle Vlamingen in Wallonië wonen of komen alle Walen naar Vlaanderen?

 • Kernenergie en kernwapens gaan hand in hand als een Siamese tweeling. De meer dan 300.000 doden in Hiroshima en Nagasaki hebben de prijs voor onze nucleaire kilowatts betaald.

  ">

  Kernenergie en kernwapens gaan hand in hand als een Siamese tweeling. De meer dan 300.000 doden in Hiroshima en Nagasaki hebben de prijs voor onze nucleaire kilowatts betaald.

 • Ons kernafval is onze erfenis voor ons nageslacht.

  ">

  Ons kernafval is onze erfenis voor ons nageslacht.

 • reageer

  Er zijn nog geen reacties op deze foto-reportage.