Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Sociale kruidenier tWinkeltje officieel geopend

maandag 20 december 2010

Zaterdag 18 december 2010 opende de sociale kruidenier 'tWinkeltje' in de Gildenstraat 10 A in Merksem zijn deuren.
Dit vrijwilligersinitiatief van ACW Merksem kadert binnen vzw Sociaal Winkelpunt ACW en biedt een kwaliteitsvol alternatief voor noodhulp. 'tWinkeltje' geeft op emancipatorische wijze hulp, ondersteuning en begeleiding aan mensen in armoede, mensen met een laag inkomen en kwetsbare groepen, en dit ongeacht hun verblijfsstatuut.


Basisproducten zoals voedings-, verzorgings- en huishoudproducten worden verkocht aan een verminderde prijs. Producten worden ook in kleinere hoeveelheden verkocht, zodat men bijvoorbeeld 2 rollen toiletpapier kan kopen in plaats van een hele verpakking.


Naast de winkel is een ruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waaraan verenigingsleven gekoppeld wordt. Hierdoor worden nieuwe sociale netwerken gecreëerd. Een twintigtal vrijwilligers zijn betrokken bij taken als aankopen doen, stockbeheer, aanvullen rekken, voeren van kennismakingsgesprekken met de klanten, winkel openhouden...


In de beginfase is de winkel een halve dag per week open. 'tWinkeltje' oordeelt niet zelf wie in aanmerking komt om producten te mogen aankopen, maar werkt op basis van doorverwijzing door toeleiders (sociale diensten).
 

 • Sus Schrauwen van ’t Winkeltje (vrijwilliger van het eerste uur)
   

 • Annemie Verhoeven Verbondssecretaris ACW Antwerpen “Armoede is een onrecht, een structureel én politiek probleem”
   

 • Koen De Cock, districtschepen Merksem.

 • Marleen Claes ( stuwende kracht in ’t Winkeltje)

 • De “Nieuwkomer” werd gedoopt.

 • Van links naar rechts: Sus, Annemie, Nahima (Lanjri Gemeenteraadslid en federaal volksvertegenwoordiger), Catherine (Evrard coördinator aankoop en vrijwilligerswerk).
   

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

3 reacties

 • door anne-mie castelein op dinsdag 21 december 2010

  Proficiat met jullie zinvol initiatief; hopelijk zullen vele mensen ervan kunnen genieten en véél enthousiasme bij de ploeg vrijwilligers!

 • door Guido Vereecke op dinsdag 21 december 2010

  Hallo tWinkeltje,

  Met mijn felicitaties ! Het gaat jullie goed in 't jaar dat komen gaat en in alle jaren daarna ! Met blijvend engagement. Voor velen en met velen !

  Beste groeten aan u allen,

  Guido Vereecke Laureaat van de Arbeid van België

 • door Willie van Peer op woensdag 22 december 2010

  Fantastisch initiatief van jullie - doe zo voort! Ik zou willen dat er bij ons in de omgeving (Berchem) ook zo'n winkeltje komt!

  willie

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties