Lokaal, Cultuur, Sport, Vrijwilligers, Sociaal, WK, Oostende, De Panne, Zeilwagenraces -

WK Zeilwagenrennen in De Panne

woensdag 3 november 2010 10:20
Spread the love

DE PANNE – Midden oktober werd in De Panne het wereldkampioenschap zeilwagenrennen gehouden. Een hele eer voor de plaatselijk club en haar partners.

De Panne staat wereldwijd bekend als dé bakermat van de zeilwagensport.

Zeilwagenrennen is een milieuvriendelijke snelheidssport die gereden wordt in verschillende klasses.

Ingedeeld volgens grootte van de wagen en van het zeiloppervlak.

Gemiddelde snelheden van meer dan 80 km/u zijn geen uitzondering en zorgen voor heel wat spectakel en adrenaline bij zowel deelnemer als toeschouwer. Dit blijkt ook uit deze fotoreportage. Twee dagen moesten worden geschrapt wegens gebrek aan wind.

Niet enkel de praktische organisatie was in handen van de lokale club, de piloten kregen ook een sociaal pakket aangeboden waarbij ze de regio, en elkaar, beter leren kennen. Ook het vervoer van de wagens van over de hele wereld is een krachttoer.

Bijzonder aan deze organisatie is dat ze uitsluitend gedragen wordt door vrijwilligers, 110 in totaal. Dit is zeldzaam in het sport- en verenigingsleven.

Kortom een sportevent dat milieuvriendelijk, sociaal en gebaseerd is op vrijwilligers.

Bovendien behaalde België 10 medailles op dit WK. En dit toch voor een minder bekende sport. We kunnen trots zijn.

De medailles: 

Yann Demuysere werd meer dan verdiend wereldkampioen op eigen strand in de klasse Standart!

In de klasse 2 werd Henri Demuysere 2e, Alexander Maere 3e. In de klasse 3 gaat Ivan Ameele met de zilveren medaille naar huis. Bij de vrouwen werd Marita Vermeulen 1e vrouw in klasse 2. Sara Teirlinck behaalt brons in de klasse 5 Promo.

In het landenklassement halen de Belgen de gouden plak in klasse 2 en telkens zilver in klasse 5 promo, Standart en klasse 3. 

take down
the paywall
steun ons nu!