Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

CAMP(r)ING protesteert tegen uitbreiding Brusselse ring

vrijdag 27 augustus 2010

Een 180-tal activisten hield vrijdag een fietstocht om te protesteren tegen de uitbreiding van de Brusselse Ring. De fietstocht eindigde aan het Laarbeekbos waar de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM), het platform Modal Shift en PlaceOVelo vrijdag en zaterdag een actiekamp opzetten. Het Laarbeekbos is een natuurreservaat dat bedreigd wordt door de uitbreiding van de Ring.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door jan dreezen op zaterdag 28 augustus 2010

    meestal wordt het aantal deelnemers bij een actie serieus overdreven...maar in jullie artikel over deze actie heeft de redacteur toch héél slecht geteld...op het hoogtepunt van de actie waren er volgens mij zeker 300 deelnemers...niet dat het zo enorm veel verschil maakt maar 100 klinkt toch als "erg weinig"

    • door velorutionair op zondag 29 augustus 2010

      Dat klopt Jan. We telden 180 fietsers tussen de start aan de Naamsepoort en aankomst in Laarbeekbos. Sommigen bleven niet kamperen, maar ook heel wat deelnemers kwamen met het openbaar vervoer. Dus ook tussen 120 en 150 kampeerders (60 tenten).

    Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties