Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Protestmars tegen NAVO-top in Washington

zondag 31 maart 2019
De vredesbeweging hield haar eerste protestdag tegen de komende NAVO-top in Washington. Weinig reden tot feesten! Een kleine delegatie van Vrede vzw en het Franstalige vredesplatform CNAPD neemt deel aan de verschillende protestacties.

Op 4 april viert de NAVO in Washington haar 70ste verjaardag. Sinds het einde van de Koude Oorlog heeft deze nucleaire alliantie zich ontpopt tot een mondiale actor met militaire interventies tot ver buiten haar grondgebied. De uitbreiding richting Oost-Europa en de uitbouw van een raketschild leidden tot spanningen met Rusland.

De afspraak om de defensiebudgetten drastisch te doen stijgen bezorgen de militaire industrie megawinsten. Nu wil de VS ook zijn volledig nucleair arsenaal vernieuwen (ter waarde van 1.700 miljard dollar) met 'inzetbare' kernwapens! Geen redenen om te feesten zo vindt de vredesbeweging.

Op 30 maart was er een betoging rond het Witte Huis. Het ging om een eerste van een reeks acties die een hele week zullen duren. Tijdens de protestmars was er in het bijzonder veel aandacht voor de Amerikaanse oorlogsdreiging tegen Venezuela.

  • Foto: Ludo De Brabander
  • Foto: Ludo De Brabander
  • Foto: Ludo De Brabander
  • Foto: Ludo De Brabander
  • Protestmars tegen de NAVO-top in Brussel. Foto: Ludo De Brabander
  • Foto: Ludo De Brabander
  • Foto: Ludo De Brabander
  • Foto: Ludo De Brabander
  • Foto: Ludo De Brabander

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.