about
Toon menu

Voetgangerszone in Brussel: een fotografische stand van zaken

maandag 9 oktober 2017
Al enkele jaren lang fotografeer ik het reilen en zeilen op de nieuwe voetgangerszone van Brussel. Sinds pakweg een jaar of twee zijn de Brusselse centrale lanen van het De Brouckèreplein en tot voorbij de Beurs autovrij. Omdat het een zone in transitie is, oogt wat het rauw. Hoewel het de sfeer er ’s avonds niet altijd om over naar huis te schrijven is, kan de sfeer er overdag prima zijn. Brusselaars en toeristen mengen zich dan. Een kleine fotoreportage.

Al twee jaar wachten we op de definitieve heraanleg van onze piétonnier, voetgangerszone. Het komt allemaal vrij moeilijk van de grond en met cosmetische ingrepen wordt getracht het er leuk uit te laten zien. Toch is er een lichtpuntje: de metrostations Beurs en De Brouckère krijgen grote fietsenstallingen en de Anspachlaan wordt gerenoveerd tussen de Grétry- en Schildknaapstraat.

  • Eén van de talloze evenementen op het Beursplein.
  • Werken aan het De Brouckèreplein.
  • Boeiende graffiti op de Kiekenmarkt.
  • Metrostation De Brouckère.
  • Aan de gesloten Carrefour in de Hallenstraat.
  • Weer een evenement, maar dan op de Anspachlaan.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.