Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Huts en cultuur: rouwplechtigheid voor het Caermersklooster

maandag 20 juni 2016
De opening van de tentoontstelling 'Voor God & Geld' lokte nogal wat politici. De tentoontstelling is gebouwd rond de collectie van havenbaas Fernand Huts. Kritische Gentenaars organiseerden een actie tegen wat zij 'een obscene propagandastunt' noemen van Huts.

“Zonnepaneelkoning en subsidieslurper Huts mag er de kunstgeschiedenis komen herschrijven om zijn fantasieën over ‘de Vlaamse ondernemende mens’ bot te vieren, waarvan de wortels zouden liggen in de late middeleeuwen.” De actievoerders zijn niet mals voor de manier waarop Huts het cultuurlandschap wil hertekenen.

Het werd een surrealistische actie. Twee stoeten liepen naar de ingang van Het Caermersklooster: de VIP-gasten met onder meer Jan Jambon, Siegried Bracke en natuurlijk Fernand Huts en daarnaast de actievoerders met hun rouwstoet.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.