Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

|Foto's| 70.000 op nationale betoging tegen regeringsbeleid

dinsdag 24 mei 2016
Ruim 70.000 betogers wisten de drie grote vakbonden te mobiliseren om te protesteren tegen de plannen van de regering. De betogers zijn vooral misnoegd over de maatregel om de 38 urenweek af te schaffen. De betoging zelf verliep rustig over heel het parcours. Op het einde toen de meesten betogers al huiswaarts keerden, waren er een dertigtal relschoppers die in de clinch gingen met de politie. Enkele sfeerbeelden.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

2 reacties

  • door Hugo Vanerps op dinsdag 24 mei 2016

    We komen van de 48-urenweek, daarna de 45-urenweek, nog later de 40-urenweek en vandaag de 38-urenweek. Wettelijk vastgelegd door de overheid. Als je werkelijk gelooft in de goddelijke voorzienigheid en almacht van overheid en parlement dan leg je je ook neer bij een verlenging of een flexibilisering van de arbeidsduur opgelegd door dezelfde overheid.

    • door Philippe Desmet op woensdag 25 mei 2016

      Voor al de verworvenheden die jij in je commentaar schetst hebben we keihard moeten strijden. Deze ultrarechtse regering waarop slechts 38% van het electoraat stemde en die volgens de laatste peilingen zelfs geen meerderheid meer heeft, wil ons 100 jaar terug duwen. Dit bewijst dat niks ooit verworven is en dat we zullen moeten blijven strijden tegen ultrarechtse regeringen en dito werkgevers....

    Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties