Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Met 60.000 op de Belgian Gay Pride

zaterdag 14 mei 2016
De Belgian Pride Parade lokte vandaag 60.000 bezoekers naar Brussel en is het hoogtepunt van het Belgian Pride Festival dat begon op 29 april onder het motto ‘Love is too beautiful to be hidden’. De pride zelf heeft dit jaar als thema de rechten van de transgenders. Enkele sfeerbeelden

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

2 reacties

  • door antond op zondag 15 mei 2016

    Wees fier op wie je bent, en schaam je daar nooit voor! Of je nu holebi, licht, donker, gezond of gehandicapt bent! Iedereen telt mee. Laten we hopen dat al onze medeburgers, óók de allochtone, volmondig en zonder angst voor represailles, mogen uitkomen voor wie ze zijn. Dan is algemene verbroedering een grote stap dichterbij. We moeten ons actief verzetten tegen alle krachten (en die zijn er!) die dit tegenhouden.

  • door Johan op zondag 15 mei 2016

    60.000 waauw. Maar hoe telt men dit ? Is de winkelende medemens die wandelt langs het parcours meegeteld ? Of zijn het 60.000l mensen die, moest er geen gay pride zijn geweest, niet naar Brussel waren gekomen.

    Zo stond ik enkele jaren terug langs het parcours voor de gay-pride in Antwerpen in een drukke winkelstraat. Ik was me er niet van bewust dat er een gay pride zou plaatsvinden. Buiten de winkelstraten was er nauwelijks belangstelling langs het parcours. De eerste 500m na het vertrek, was troosteloos qua publieke belangstelling Toch bleken er meer dan 40.000 kijklustigen te zijn.

    Deze vraagstelling gaat natuurlijk op voor alle manifestaties zonder inkomcontrole

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties