Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Wake Antwerpen: samen tegen haat, terreur en verdeeldheid

zaterdag 26 maart 2016
Enkele honderden mensen hielden gisteren naast het stadhuis in Antwerpen een ingetogen wake met kaarsen om hun solidariteit te tonen met de slachtoffers van terreur, oorlog en onrecht. De verschillende sprekers riepen op om samen de krachten te bundelen en de samenleving niet te laten verdelen. "Iedereen wordt getroffen door deze aanslagen," klonk het.

 Tekst oproep:

Met de aanslagen in Brussel, worden we allemaal getroffen, als door een slag. Een slag die ons wil verdelen en polariseren. Maar wij laten hen niet winnen. 

Naar aanleiding van de aanslagen moeten we onze kracht tonen; de kracht van eenheid en solidariteit. Solidariteit met de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, maar ook die van Ankara, Somalië, Syrië, Suruç, Diyarbakır, ...  Solidariteit ook met de slachtoffers van de oorlogen, de slachtoffers van inhumaan onrecht.

Kom met ons de verdeeldheid doorbreken. Eenheid is onze kracht en eenheid moeten we versterken.

We organiseren een stille wake, maken met kaarsjes een vredesteken als uiting van ons streven naar vrede en eenheid. Als uitdrukking van onze solidariteit en je kan ook op het rouwregister je gedachten kwijt.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

2 reacties

  • door Santoecha op zaterdag 26 maart 2016
  • door Alweer op zondag 27 maart 2016

    Ik zie daar mensen met embleempjes "Hart Tegen Haat", in dezelfde lay-out als de bekende "Hart boven Hard". Betekent dit dat de beweging "Hart boven Hard" de eindeloze ellende van de bomaanslagen en terreur wil "inpalmen" ? Hopelijk niet. Het is het meest onkiese wat er kan gebeuren ; dat bepaalde groepen (of het nu linkse of rechtse zijn, maakt niet uit ) die garen willen spinnen uit de miserie. Als er een wake is, prima, hoe meer stiltemomenten hoe beter, maar laat iedereen daar neutraal staan, verenigd door verdriet. Politieke symbolen zijn er echt niet nodig, ze verpesten (ook hier) heel wat van de vereiste en aangewezen waardigheid en de sereniteit.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties