Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Gent houdt wake: samen solidair tegen terreur en haat

zaterdag 26 maart 2016
In Gent kwamen gisteren ruim 500 mensen samen onder de stadshal voor de wake tegen terreur en haat. Verschillende sprekers riepen op om beter te investeren in preventie dan in repressie. Tijdens een minuut stilte vormden de aanwezigen een grote mensenketting op het Emile Braunplein. Onder de stadshal werden ook kaarsen aangestoken en boodschappen van solidariteit met krijt opgeschreven. 


 

 

 

 

 

 

Tekst oproep wake:

Wij Gentenaars laten ons niet verdelen. Wij zijn samen solidair. Wat ook onze afkomst of geloofsovertuiging is. Terreur is blind en gericht tegen ons allemaal. Daarom komen we samen op voor solidariteit en vrede als enige antwoord op terreur en haat. Iedereen is het erover eens dat wie verantwoordelijk is voor de aanslagen in Zaventem en Brussel moet opgepakt worden en zich voor de rechter moet verantwoorden. We pleiten voor een gerichte aanpak, niet voor een klimaat van algemene verdachtmaking. Repressie alleen werkt niet. We kunnen geen einde maken aan terreur en de spiraal van geweld zonder een actieve vredespolitiek. Oorlog na oorlog voeren in Syrië en elders is geen optie. Pas als we samen opkomen tegen terreur in België én in de rest van de wereld, kunnen we bouwen aan een samenleving van vrede en solidariteit. Wij laten ons niet verdelen en verzetten ons tegen terreur, discriminatie en oorlog!
 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

Eén reactie

 • door spacemonkey op zondag 27 maart 2016

  Ja de terreur heeft oorzaken maar die hadden jullie 40 jaar geleden moeten aanpakken. De mensapen verdubbelden in aantal 3,5 naar 7,4 miljard , dat is de kern van het probleem voor planeet aarde.

  De oorlogsmunitie, tanks, kogels en bommen beste illusionisten die werden ook al machinaal en aan de lopende band gemaakt. Toch kon de mensaap zijn aantal niet op een aanvaardbare manier onder controle houden, zielig hoor.

  De rest is van Neoliberaal – Kapitalistische origine. Al die mensapen moesten oneindig consumeren van vis tot Ipad. Eeuwige groei van de elites hun fortuinen waarvan een klein deeltje (hoe langer hoe minder) bij de werkende terecht komt . Zoiets blijft niet duren en dat weet iedereen (die denken kan). Komt daar boven op de technische vooruitgang en de a menselijke aanwending(en) ervan, weerom door de elites.

  Overaanbod aan mensen al dan niet geschoold en de aanvankelijke dislocatie ervan opgelost door het belachelijk waanidee van globalisatie. De perfecte receptuur voor groeiende ongelijkheid, misnoegen, botsen van bevolkingen, religies en noem maar op.

  Waak gerust door daar doen jullie niets verkeerds mee. Mijn kop erop dat die naïeve mensen daar binnenkort een full time job van kunnen maken gaan.

  To late to less. Hadden de mensen hun verstand gebruikt i.p.v. louter emotioneel en op dierlijk instinct gedreven voortplanting . Dan had er van bovengaande spiraal en wat de duidelijke gevolgen er van gaan zijn helemaal geen sprake hoeven te zijn, basta.

  Spacemonkey

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties