Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Slot Special Olympics: 'You know, I can'

maandag 22 september 2014
Zaterdag 20 september zijn de Special Olympics in Antwerpen geëindigd. In de namiddag was er een spetterend feest met enkele artiesten, die hun steun kwamen betuigen. Ook prinses Astrid met haar man Lorenz en Jacques Rogge waren van de partij.

Donderdag was er in Koppen een interessant verslag, met de 29-jarige Mieke aan het woord. Haar slagzin: ‘You know, I can’. En zij won goud op de 400 meter zwemmen.

Obama zei ooit iets gelijkaardigs ‘Yes, we can’ . Hij kan veel: Europa bespioneren, soldaatje spelen, enz. Maar deze mensen gaven samen met de 7.000 vrijwilligers en een ganse organisatie het beste van zichzelf. Niet alleen sportief. Sommigen kwamen om te winnen, andere om erbij te zijn. U weet wel, de Olympische gedachte: meedoen is het belangrijkste.

58 landen kwamen er samen. Vele houden er een ongelofelijke herinnering aan over en maakten vrienden voor het leven, ook atleten met vrijwilligers, de Hosttowns, waaronder mijn gemeente Wingene. Trouwens, ons land behaalde het meeste medailles.

En nu op naar de volgende Special Olympic Games in Los Angeles 2015. World Summergames. Hierna een fotoreportage van zaterdag. Want zelf zeg ik het het liefst met beelden..

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.