Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De Antwerp Pride Parade trok 45000 bezoekers

zondag 10 augustus 2014
Met 22 praalwagens en 800 deelnemers trok de kleurrijke stoet van de Waterpoort naar het Steenplein. Aldaar had een uitzinnige afterparty plaats.

Verschillende organisaties uit binnen- en buitenland, alsook de politie stapten mee en riepen op voor verdraagzaamheid. Antwerp Pride stelde trouwens deze week haar mensenrechtenluik voor.

  • De organisatoren van Antwerp Pride willen met het mensenrechtenluik aantonen dat hun evenement niet alleen de stad in regenboogkleuren wil tooien en er een parade en feestjes wil houden, maar ook symbool wil staan voor tolerantie. “Waarom is een Pride nog nodig in België, hoor je wel eens”, zegt voorzitter Bart Abeel. “Wel, we moeten blijven tonen dat tolerantie en het recht om te mogen zijn wie je bent een kwetsbaar iets is. Niet enkel in ons land, waar nog regelmatig spijtige voorvallen zijn van discriminatie en geweld, maar zeker internationaal.” Yuri Gavrikov, holebi-activist in Sint-Petersburg, getuigde over de situatie in Rusland en Alice N’kom, mensenrechtenadvocaat in Kameroen, getuigde over de situatie in haar land.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.