about
Toon menu

Festival voor betere dienstregeling NMBS

Bij het treinstation van Gentbrugge vond vrijdagavond het 'Wijk Zonder Trein Festival' plaats. Met het evenement vragen buurtbewoners en pendelaars een uitgebreidere dienstverlening.

De NMBS besliste eind vorig jaar om de dienstverlening voor het station Gentbrugge af te bouwen. Sindsdien stopt er slechts één trein per uur in het station en dat vinden de pendelaars te weinig. Ondanks overleg met de NMBS blijft een oplossing voorlopig uit.

“Om de druk verder op te voeren, beslisten we om een ludiek Wijk Zonder Trein Festival te organiseren", zegt Olivier Pintelon, woordvoerder van het evenement. Het is het allereerste festival ooit om een betere dienstregeling te vragen. 

De organisatie kon rekenen op enkele enthousiaste artiesten uit de buurt. Op het programma stonden onder meer: Gloria Boateng, De Ledebirds, Bastardos en Cafe Con Leche. De festivalgangers lieten ook zelf van zich horen door de dienstregeling letterlijk ‘terug te fluiten’.