Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

‘De Morgen en de nominatie voor onderzoeksprijs’

dinsdag 27 augustus 2013
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

De verslaggevers Samyn en Buxant zijn genomineerd voor hun speurwerk van ‘hoog niveau’ (DM 24/08).

Deze journalisten schreven over de manier waarop de christelijke vakbond ACW zelf gebruik maakte van de notionele intrestaftrek.

Hiermee namen ze een loopje met de werkelijkheid.

Het ACW is de koepel van de christelijke arbeidersbeweging en is geen vakbond.

Het ACV is als vakbond, een deeltak van de ACW-koepel.

Dit syndicaat gebruikte nooit de notionele intrestaftrek en zal dit ook nooit doen.

De koepelorganisatie ACW heeft overwogen deze aftrek te gebruiken om de werkgelegenheid van de ongeveer 150 koepelbedienden te behouden.

Dit zou een gebruik zijn in overeenstemming met de eigenlijke bedoeling van deze intrestaftrek, namelijk werk creëren of minstens behouden.

Onder druk van onder meer het ACV heeft het ACW daarvan afgezien. Het gebruik zou immers koren op de molen zijn van hen die de notionele intrestaftrek gebruiken voor de maximalisatie van bedrijfswinsten.

Onderzoeksjournalistiek is belangrijk maar de resultaten moeten wel geverifieerd en in de juiste context geplaatst worden.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.