Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

GAS-boete - ik was ooit zot van A, maar dat is lang geleden

maandag 26 november 2012
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

U zal denken ... het zoveelste bericht over een GAS-boete. Ik kreeg vanavond onder mijn voeten van mijn oudste dochter dat ik voor van alles en nog wat op fora zat en mijn mening zei en dat ik dit zo verticaal klasseer. Ze heeft gelijk!

Mijn jongste dochter krijgt een GAS-boete in 2011 over feiten waarover ze even moet nadenken. Daarvoor is facebook dan wel handig .. even terug in de tijd en je weet waar je was en met wie etc. Ze was dus met vrienden op de Ossenmarkt, gewoon gezellig op een bankje, pintje drinken, lachen, plezier gewoon gezellig. Stéphanie (mijn dochter) moet naar de wc en zet haar blikje bier op de grond naast de bank en begeeft zich naar een café op het plein om een plasje te doen. Ze wordt gevolgd door 2 personen die haar onderweg van de bank naar het café haar id.kaart vragen ... ze is natuurlijk even verbaasd en denkt dat het politie is. Ze geeft haar id. kaart, die gasten noteren iets, zij gaat naar de wc en die kerels zijn weg.

Maanden later krijg ik een brief in de bus van de stad Antwerpen ... 60 euro vanwege sluikstort. Dus hierboven reeds vermeld .. even denken en dan komt alles terug boven. Ik leg die rekening even opzij en vergeet ze ... stom. Ik stuur een verweer maar natuurlijk niet binnen de correcte tijd. Maar ik hoor niks meer dus denk tja zal wel overwaaien. In augustus van dit jaar krijg ik een brief van de stad dat mijn verweer inderdaad te laat was maar dat ze het wel hadden gelezen doch het bevatte geen elementen die een aanpassing van de opgelegde geldboete rechtvaardigen. Ik betaal niet ...

Deze week zat er een dwangbevel in mijn bus van het kantoor Bourdeaud'hui en Hemelaer ... 224,56 euro binnen de 24 uur te betalen anders beslag op ... u weet het wel!

Ik heb dat bedrag dan maar betaald want ik heb geen zin in nog meer deurwaarderskosten. Fijne jongens zijn dat ... werken voor parasieten maar ach ze doen ook maar hun werk.

Het wordt hoog tijd dat we met zijn allen op straat gaan komen en massaal om die boetes te bestrijden. De poetsvrouw van mijn werkgever heeft een boete gekregen omdat ze een blikje bier in haar hand had in de Carnotstraat! Want daar hangt nl. zo een bord aan een verkeerslicht met de melding: verboden alcohol te drinken! Waarom daar? En niet op de Lambermontplaats?

Ik vind het niet meer tof in Antwerpen. Alles wordt geviseerd en gecontroleerd, camera's, controles. Ik was ooit zot van A, maar dat is reeds lang verleden tijd!

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

4 reacties

 • door Gilbert Desmet op dinsdag 27 november 2012

  Nu zal niet meer "zot van A" zijn. Met "DE zot van A" wordt het nog erger!

 • door Jean op dinsdag 27 november 2012

  GAS-boetes zijn zonder meer anti-democratische repressie-instrumenten die bij elke gelegenheid aan de kaak gesteld moeten worden. Het loopt werkelijk de spuigaten uit; het toepassingsterrein wordt continu uitgebreid, jongeren duidelijk geviseerd en vooral ook een almachtige en arrogante ambtenarij die zich hiermee nog oppermachtiger en arroganter gedraagd dan ooit tervoren. noot: waar in het beginperiode enkel politiebeamten, tegenwoordig mag elke ambtenaar (met lagere school-diploma !!) die zomaar uitdelen. Systematisch protest tegen deze repressie dringt zich meer dan ooit op.

 • door jacko tocko op dinsdag 27 november 2012

  Waarom geen massale uittocht organiseren naar bv.Brussel of Wallonie ze zullen jullie 'de Antwerpenaren die de repressie beu zijn met open armen ontvangen'en meteen hebben jullie een dikke vuist gemaakt naar het stadhuis. Ooit heeft Amsterdam toen de Spaanse repressie te groot werd onder Alva vanuit A' massaal mensen opgevangen. Misschien moet men dat maar eens opnieuw doen.Want zonder actie beste mensen zijn jullie dik de peer. Maar altijd welkom in Brussel.

 • door Alysa op woensdag 28 november 2012

  Dacht dat je niet zomaar verplicht bent je identiteitskaart te geven aan een 'ambtenaar', trouwens jij kan ook eisen als burger dat zij zich wél identificeren voor jou als zijnde ambtenaar, anders kan iedereen zich uitgeven voor ambtenaar en kan iedereen in je persoonlijk leven gaan ravotten (begrijp natuurlijk hier gevaarlijke 'spelletjes' gaan spelen, zoals je trachten financieel op te lichten through phishing bv., en dergelijke), je kan daarbij ook nog eisen dat ze eerst witte handschoenen gaan dragen, dat kan je toch zéker eisen van politiebeambten (weet het niet van 'gewone ambtenaren', ik of 'iemand' anders zou dat maar eens moeten opzoeken) nuja, ze kunnen die identiteitskaart ook zo afschrijven natuurlijk, maar je moet niet zomaar iets afgeven als dat wettelijk niet écht moet, je mag het deze ambtenaren niet te gemakkelijk maken natuurlijk, zij doen natuurlijk maar 'hun job' en zullen na 'hun uren' wel vermoeid zijn, doch jij als ouder of kind bent wel om een 'niemendalletje', dat anderen nota bene 'overlast' noemen je geld kwijt, 't wordt trouwens dringend tijd dat 'de jeugd' wat meer juridische educatie krijgt!) want je wil natuurlijk niet nog meer geld kwijtraken aan deurwaarderskosten e.d., afijn ben allang niet meer 'Zot van A' en ben blij wanneer ik er niet moet komen, 'zij' lijken er daar wel een versie van 'Nineteen-Eighty Four' van te maken, met menselijke 'telescreens' (een soort van 'TV' die jij zowel kan bekijken en beluisteren als 'ambtenaren' jou kunnen bekijken, beluisteren, je hartslag registreren wanneer die 'over' een bepaald gemiddelde komt, e.d.) in de vorm van 'rondlopende' 'ambtenaren' die de burger arm, of eventueel wat rijker gaan komen bezoeken (toch ten minste aan de deur gaan aanbellen, dacht ik) en controleren, en eventueel alweer om een 'niemendalletje' kunnen bestraffen, natuurlijk!

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties