Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De leugen van de trojka gevisualiseerd

donderdag 15 november 2012
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Van tijd tot tijd publiceert de trojka economische groeivooruitzichten voor diverse landen. Zero Hedge bundelde vijf dergelijke voorspellingen voor Griekenland, samen met de reële groei van het BNP van het land. De dramatisch verkeerde voorspellingen werden in een eenvoudige maar veelzeggende grafiek gevisualiseerd.

DeWereldMorgen.be

Ter  herinnering; de trojka omvat de Europese commissie (EC), de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ondanks hun vele, allicht hooggeschoolde en goed betaalde medewerkers, konden hun voorspellingen moeilijk meer van de werkelijkheid afwijken. Bemerk ook dat des te harder de Griekse economie krimpt, des te onrealistischer de voorspellingen van de trojka worden.

Bij deze is het nog maar eens bevestigd dat de geloofwaardigheid van de trojka wat betreft hun desastreuze politiek in Zuid-Europa in het bijzonder en Europa meer algemeen, nul is. Deze instellingen trachten ons voor de gek te houden en kunnen niet vertrouwd worden. Hun voorspellingen zijn deel van een bredere campagne om de belangen van de een kleine minderheid in de maatschappij te verdedigen ten koste van de meerderheid.

Kristof Verslype
www.skimminglight.net

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door Ron op vrijdag 16 november 2012

    EUROPA BANKEN GELD TARGET2 Al eens van TARGET2 gehoord?

    Als u er nog nooit van gehoord hebt, dan is het daarvoor nu de hoogste tijd. Je hoort er nooit een politicus over spreken, maar het speelt een bepalende rol in de eurocrisis. TARGET2 is een soort betalingssysteem tussen banken uit EU-landen. Als Spanjaarden massaal hun geld overboeken naar Nederlandse bankrekeningen, dan leent de DNB hetzelfde bedrag (via de ECB en de BdE) terug uit aan die Spaanse banken. En zo komt het dat DNB per eind 2011 een totale vordering van maar liefst €150 miljard heeft. Op Zuid-Europese centrale banken. Zie onderstaande grafiek die ik van de DNB website plukte. De kapitaalvlucht uit zuiderse landen gaat in 2012 uiteraard in volle hevigheid door. Inmiddels is de DNB-vordering dan ook opgelopen tot ongeveer €200 miljard. Het is heel simpel Ik kan u hier de hele logica geven van wat allemaal zal gebeuren, maar ik ga dat niet doen. Want het is heel simpel. Zodra Griekenland de euro verlaat, zullen Portugal, Italië en Spanje volgen. En heeft Nederland alleen als gevolg van dit 'geniale' TARGET2 systeem een schadepost van minimaal €200 miljard. En is Nederland failliet. Voor Duitsland geldt uiteraard hetzelfde. Als u zich dus afvraagt waarom compleet failliete landen als Griekenland en Spanje toch financiële steun krijgen, dan is TARGET2 het antwoord. Ieder euroland dat uitstapt zal de boel doen ontploffen. Nederland en Duitsland hebben geen keuze. Ze moeten er alles aan doen om de boel bij elkaar te houden. Wat dan? Het 'pappen en nathouden' is niet vol te houden. Ofwel krijgen de EU-politici onderling ruzie en spat de boel uiteen. Ofwel zal de ECB massaal geld printen om de boot drijvende te houden. In beide gevallen lijkt het ons cruciaal om vooral niet teveel spaargeld in euro's te bezitten.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties