Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Documentaire: GGO is genetische roulette

maandag 15 oktober 2012

Het filmfestival van Gent loopt deze week nog. Een sterk programma met een uitdagend thema: ‘Misdaad’. Maar opvallend weinig films die effectief iets over (hedendaagse) politiek te vertellen hebben. Als aanvulling daarom een mini-GGO Gents filmfestivalletje, deze week.

Vandaag: Genetic Roulette. The Gamble of Our Lives (2012). Deze nieuwe documentaire is van 15 tot 17 oktober gratis online te bekijken.

http://geneticroulettemovie.com/

We dragen deze documentaire op aan het VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechonologie. Ofte: de manipulerende patatten- en maïsboeren uit Wetteren die er alles aan doen om de publieke opinie te overtuigen dat GGO’s de max zijn. NIets mis mee, wel cool, en 'keineig'. Genetic Roulette is een documentaire die dat maximaal probeert tegen te spreken.

Bijvoorbeeld: er is al enkele decennia een ‘epidemie’ aan ziektes gaande in de VS. Kanker, allergieën, autisme, etc. Blijkt dat de invoer van GGO opvallend parallel loopt met de opmars van al deze medische pathologieën. Bijna alle maïs en soya in de VS is gemanipuleerd. Toeval? Op de verpakking van het voedsel wordt niet aangegeven of er GGO's inzitten, hoewel de bevolking dat zo graag wil. Mag niet van Monsanto & co.

Blij dat wij in Europa wonen? Nu sp.a-groen de absolute meerderheid haalde in Gent, zullen ze misschien flink wat tegengas geven in Wetteren? Waarom niet? Gent is immers een progressieve en rebelse stad.

Geen ontspanning, deze documentaire. Geen goed nieuws ook, wel goed om weten.


reageer

Er zijn nog geen reacties op deze blog.