Dankzij uw steun zien we de toekomst weer even door een roze bril. DeWereldMorgen.be is voor een groot stuk afhankelijk van lezers die uit sympathie of uit overtuiging maandelijks of regelmatig een som op onze rekening storten.

U was de afgelopen weken met velen om dat te doen. We haalden ruim 22.000€ op. Het helpt om dit jaar niet in het rood te eindigen. Waarvoor dank. En mocht u dat nog niet gedaan hebben, dan kan u nog altijd uw overschrijving maken.

De komende maanden beloven onrustig te worden. De regering-Michel en ook de Vlaamse regering kondigden besparingsplannen aan waartegen de vakbonden storm lopen. De culturele wereld en sociale organisaties verenigden zich in Hart boven Hard.

DeWereldMorgen.be staat klaar om alle facetten van dit protest in beeld en woord te vatten. Er blijft nood aan kritische en onafhankelijke media. Wij gaan er tegenaan en hopelijk zullen we u de komende weken wel ergens – op straat, aan een stakerspost of op een debatavond – tegen het lijf lopen.

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Documentaire: GGO is genetische roulette

maandag 15 oktober 2012

Het filmfestival van Gent loopt deze week nog. Een sterk programma met een uitdagend thema: ‘Misdaad’. Maar opvallend weinig films die effectief iets over (hedendaagse) politiek te vertellen hebben. Als aanvulling daarom een mini-GGO Gents filmfestivalletje, deze week.

Vandaag: Genetic Roulette. The Gamble of Our Lives (2012). Deze nieuwe documentaire is van 15 tot 17 oktober gratis online te bekijken.

http://geneticroulettemovie.com/

We dragen deze documentaire op aan het VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechonologie. Ofte: de manipulerende patatten- en maïsboeren uit Wetteren die er alles aan doen om de publieke opinie te overtuigen dat GGO’s de max zijn. NIets mis mee, wel cool, en 'keineig'. Genetic Roulette is een documentaire die dat maximaal probeert tegen te spreken.

Bijvoorbeeld: er is al enkele decennia een ‘epidemie’ aan ziektes gaande in de VS. Kanker, allergieën, autisme, etc. Blijkt dat de invoer van GGO opvallend parallel loopt met de opmars van al deze medische pathologieën. Bijna alle maïs en soya in de VS is gemanipuleerd. Toeval? Op de verpakking van het voedsel wordt niet aangegeven of er GGO's inzitten, hoewel de bevolking dat zo graag wil. Mag niet van Monsanto & co.

Blij dat wij in Europa wonen? Nu sp.a-groen de absolute meerderheid haalde in Gent, zullen ze misschien flink wat tegengas geven in Wetteren? Waarom niet? Gent is immers een progressieve en rebelse stad.

Geen ontspanning, deze documentaire. Geen goed nieuws ook, wel goed om weten.


reageer

Er zijn nog geen reacties op deze blog.