Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Een 'duck face' om de eenden te redden

zondag 15 december 2013
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Lesley-Ann Poppe en Michel Vandenbosch hebben zondag samen met vrijwilligers van de dierenrechtenorganisatie GAIA de Antwerpenaar uitgenodigd om een engagement te nemen om op 24 december geen foie gras te eten. Hoe? Door een duck face foto te maken in het anti foiegrasfotoautomaat.

Dit was een erg visuele en originele actie waarmee GAIA de Dag Zonder Foie Gras aankondigt. Uit een opiniepeiling van onderzoeksbureau IPSOS blijkt dat de meeste mensen foie gras eten op kerstavond of als het hen aangeboden wordt. Maar omdat één dag per jaar al te veel is en omdat het onmogelijk is foie gras te produceren zonder dierenleed, lanceert GAIA de Dag Zonder Foie Gras op 24 december.
 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.