Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Sharia4Belgium en Nederlandse 'maoïsten'

maandag 8 oktober 2012
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Verpakking

Het zichzelf opheffen van Sharia4Belgium doet me denken aan de de Nederlandse 'maoïsten' die op een gegeven moment zichzelf ook hebben opgeheven omdat ze op het einde bijna alleen nog maar bestonden uit leden van de Nederlandse staatsveiligheid. De Nederlandse 'maoïsten' zouden zelfs opgezet zijn vanuit de Nederlandse staatsveiligheid voor de infiltratie van links, als we sommige publicaties moeten geloven, zie: http://www.socialisme.be/lsp/archief/2005/02/13/bvd.html.

Intussen is de Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN http://www.ncpn.nl/) opgericht die samen met de Duitse communistische partij (DKP), de Communistische Partij van Luxemburg (KPL) en de PVDA (België) een jaarlijkse vierpartijenconferentie organiseren: zie http://www.pvda.be/nieuws/artikel/vakbondswerk-in-crisistijd-zevende-vierlandenconferentie-in-luik/print.html

Sharia4Belgium is dus niet meer, zien in welke gedaanten ze zich nu zullen verpakken.

Jan Hertogen

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door Helene P op woensdag 10 oktober 2012

    Vraagjes: waren de Nederlandse maoïsten niet de SP ? Die ondertussen gerenoveerd werd. Welk verschil dan tussen de oude SP en die nieuwe NCPN? En tussen NCPN en de Belgische PVDA? Die laatste heeft zich dus niet opgeheven, maar wel opnieuw verpakt, 'n beetje. Ondertussen zullen de ouden van de CPN niet gelukkig zijn met het 'kapen' van hun naam of wel soms?

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties