Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

En wat hebben we vandaag geleerd?

woensdag 25 juli 2012
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
 • Schermafbeelding 2012 07 25 om 20 55 33

Maar liefst 97%, ik herhaal 97% en ik herhaal het nog maar eens, 97% van de dossiers over misbruik van voorkennis, manipulatie van aandelenkoersen en andere beursdelicten wordt door de rechtbank zonder gevolg geklasseerd.

Al maanden heeft de bende van zes die ons land bestuurd de mond vol over besparen. Je kan het zo gek niet bedenken of ze vinden wel één of andere groep uit de maatschappij die op een goedkope manier kan beschimpt en bestolen worden. Samenwonende werklozen zien hun uitkering gedecimeerd tot 400€, kandidaten voor het staatsexamen laten zich volgens hen alleen maar inschrijven om hun werkloosheidsvergoeding niet te verliezen, echtgescheidenen  zullen voortaan bovenop de miserie die ze al hebben nog eens een miserietaks moeten betalen, toekomstig gepensioneerden zien straks de 2de pijler die hen in hun keel gedramd is als liberaal alternatief, als sneeuw voor de zon verdwijnen terwijl hun eerste pijler niet eens meer volstaat om nog een zinvolle oude dag tegemoet te gaan, arbeiders uit de zwaarste sectoren zullen samen met ons allen langer moeten werken, niet dat zij het zijn die langer zullen leven uiteraard maar kom, de blutsen met de builen.

Wat heb ik dus vandaag geleerd Piet? Ik heb geleerd dat de voltallige regering zich in feite vrijwillig zou moeten aanbieden bij de dichtsbijzijnde rechtbank voor schuldig verzuim en bendevorming. Waarschijnlijk zal hun zaak geseponeerd worden.

Volledigheidshalve publiceer ik hieronder de titels die ik ALLEEN VANDAAG nog maar mocht terugvinden in de kranten.

- Gerecht laat 97 procent van beursmisdrijven ongemoeid
- Vier Europese grootbanken genoemd in schandaal rond interbankenrente
- Baas Barclays zat achter gesjoemel met rente
- Superrijken verbergen 17.000 miljard euro voor de fiscus
- Fiscus onderzoekt Luxemburgse paraplu voor rijke Belgen
- Leiders van het IMF falen en verzwijgen

Stilaan moet Piet dus plaats ruimen voor dagelijkse kost, Jeroen zal het graag horen.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

3 reacties

 • door Giovanni Di Uffele op vrijdag 27 juli 2012

  bestuurT. DE BENDE VAN ZES BESTUURT MET EEN T

  • door Dib op zaterdag 28 juli 2012

   Beste Giovanni,

   Mijn spelling- en grammaticacontroler en ikzelf bieden u bij deze ons medeleven aan. Hopelijk ontgaaT de essentie van het verhaal u verder niet en krijgen we in het vervolg ook een stukje opinie van u.

   groetjes, Dirk

 • door Liliane op woensdag 1 augustus 2012

  Heeft men veel, betekent men veel, kan men veel bvb: misbruik van voorkennis, manipulatie van aandelenkoersen, e.a. beursdelicten laten klasseren, fiscaal vluchten ! Heb je niets beteken je niets en moet je nederig zijn en je houden aan de sociale gedragsnormen ! M.a.w. de modale mens mag fier zijn op zichzelf.

  Voor sommigen is het dagelijks nieuws niet meer te volharden. En dat is wat men wil bereiken. Mensen die zich gewoon neerleggen, opgeven, zich niet meer verzetten tegen....

  Het is en blijft onfair hoe de modale mens tegenwoordig behandeld wordt. Zij, de bende van zes, zijn zich zelfs daarvan 'bewust' dat het niet fair is. Maar toch gaan zij door op hun ingeslagen pad des sociale afbraak ten behoeve van, het kapitaal en om te voorkomen dat deze niet de vlucht naar Egypte lees: het beloofde belastingparadijs nemen.

  De bende van zes staat er niet bij stil omdat zij zelf hiervan het allerminst getroffen zijn. Komt wat komt, hun bestaanszekerheid blijft gevrijwaard.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties