Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

BNP Paribas - Erekanselier spil in Luxumbrella affaire

donderdag 19 juli 2012
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • Schermafbeelding 2012 07 19 om 19 59 06

Aan: Dhr. Hendrik Bogaert – Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken.

Geachte heer Staatssecretaris, Mr. Bogaert.

Een paar dagen terug las ik in de krant dat u kordaat komaf wil maken met landgenoten die zich enkel inschrijven voor een overheidsexamen om hun werkloosheidsuitkering niet te verliezen. U vliegt er zo te zien met harde hand in. Dat is goed vind ik want vandaag stelt zich een nieuw probleem. Wat blijkt, één van onze ambtenaren, Jean Danckaert, erekanselier  bij het Belgische consulaat in Monaco zou nl. de spilfiguur zijn in het Luxumbrella verhaal van BNP Paribas. Ik ga er vanuit dat u de rest van het verhaal kent en dat ik het hier dus niet nog eens op een rijtje moet zetten.

Door uw inspanningen om werklozen te achtervolgen die niet komen opdagen op een overheidsexamen zal u allicht al een grote hap in de begroting kunnen helpen dichten maar ik durf te hopen dat u zich ook in dit verhaal met eenzelfde inzet en gedrevenheid zal inzetten om dit tot een goed einde te brengen.  Ik weet het, het gaat hier uiteraard maar om één ambtenaar maar alle beetjes helpen, niet?

Met de meeste hoogachting,

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.