Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Ambtenarenziekteverlof is géén vakantie

vrijdag 27 juli 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

De media en onze rechtse regering laten zich, ter gelegenheid van het zomerakkoord,  negatief uit over de regeling van het ziekteverlof bij ambtenaren. Men wekt de schijn dat vast benoemd overheidspersoneel  op het einde van de loopbaan het opgebouwde  ziektekrediet gebruiken om vroeger op pensioen te gaan.

De ambtenaar die ziek is moet dit staven met een doktersbewijs, dit bewijs krijgt men niet zonder reden want de overheid kan in zijn rol van werkgever een controlearts sturen. Het cumuleren van ziektedagen vindt zijn oorsprong in het gegeven dat oudere werknemers makkelijker ziek zijn dan jongere werkkrachten.

Dat overheidsvakbonden in actie schieten is niet meer dan logisch want hier gaat het om een heuse contractbreuk tussen de overheid als werkgever en de ambtenaar als werknemer.

Sociale organisaties moeten niet alleen ijveren voor het behoud van de rechten van de ambtenaar maar ook eisen dat deze ziekteregeling ook zou gelden voor de privaat sector. Het is niet omdat enkelingen het systeem misbruiken dat gans de ambtenarij het slachtoffer moet zijn.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.