Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Francken de beschermheer van de bange blanke man

woensdag 8 maart 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Onderschrift

Wij rijke westerlingen tonen geen enkel begrip voor kinderen en ouders die vluchten voor het oorlogsgeweld. We bouwen liefst muren om ons af te schermen van menselijke drama’s. Die vluchters moesten zo eens onze welstand in gevaar brengen, ook al gaat het maar om een kruimel van onze rijkdom.

We zijn vergeten dat wij in de eerste oorlog massaal naar Nederland vluchtten en tijdens de twee wereldbrand naar Frankrijk. Eind jaren dertig waren we economische vluchtelingen naar de nieuwe wereld en niet zolang geleden trokken onze Vlaamse voorouders naar Wallonië om werk te vinden. Vluchten voor geweld of uit economische noodzaak is ook een deel van onze geschiedenis die we graag vergeten.

Vandaag brengen we een regering aan de macht die toelaat dat een autoritair rechts handelende secretaris aan de macht komt. Hij oogst bij de bange blanke medemens heel veel waardering , hij is immers onze beschermheer in deze bange tijden.

Kunnen en durven we de bange vluchteling nog in de ogen kijken? Schaamte moet over ons komen. Waar blijven de sociale bewegingen om te zeggen:” nu is het genoeg geweest”. Christendemocraten vanuit een gelovige visie en Liberalen die toch de vrijheid van het individu hoog in het vaandel dragen, hoe kunnen jullie blijven verantwoorden om in zee te gaan met het fascistisch Vlaams Nationalisme?

Politieke partijen die solidariteit en verdraagzaamheid hoog in het vaandel dragen( SP-a,PS,GROEN,ECOLO en PVDA-PTB) herinner de regeringspartners van de NV-A met name CD&V,VLD en MR aan het samenlevingsmodel dat zij voorop stellen en wijs hun op hun versmachtende verantwoordelijkheid.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

3 reacties

  • door janu op woensdag 8 maart 2017

    Negationisme over hun genocidair verleden zit diep ingeworteld in Europa  en de V.S.. Ze hebben hun beschaving gebouwd op de verborgen, anonieme massagraven van vele tientallen miljoenen slachtoffers van hun koloniale en imperialistische genocides. Meesters van slaven die sinds eeuwen de rest van de wereld terroriseren en nog steeds geen enkele empathie kunnen opbrengen, zich nog steeds niet in de plaats kunnen stellen van de aangevallen zwakkere volkeren in de rest van de wereld. Door dit diep ingebakken negationisme zijn de meerderheid van de Europeanen en Amerikanen zieke mensen, sociale neuroten, half blind, gehersenspoeld. Door hun ziekelijk negationisme zien ze de terreur niet, de massamoorden, de genocides die ze gepleegd hebben voor de verovering en bezetting van de kolonies. Ze zien ook de terreur niet en de massamoorden die ze gepleegd hebben om de kolonies te behouden. Ze waren grote misdadige kolonialisten en ze hebben ook met terreur en massamoorden gestreden tegen de rechtvaardige aspiratie van de gekoloniseerden op onafhankelijkheid, zelfs nog gedurende 40 jaar na het einde van de tweede wereldoorlog. Zelfs nu behouden Frankrijk en de V.S ieder ongeveer tien annexaties. Ze zijn negationisten omdat ze hun slachtoffers beschouwen als onmensen, als minderwaardig en van geen tel en daardoor worden deze ook niet geteld. Europa en de V.S. zijn zelfs nog steeds fier over hun genocidair verleden wat neerkomt op vergoelijking van geweld en terreur. Uiteindelijk zijn ze ook haatpredikers. Ondanks dat de Europese koloniale holocaust een van de grootste in de geschiedenis is, wordt het ontkennen ervan nog steeds niet gecriminaliseerd. Alweer een bewijs dat Europa de mensen in de rest van de wereld echt beschouwt als ware Untermenschen.

  • door Carlos Pauwels op woensdag 8 maart 2017

    Met dergelijke opruiende taal komt men nergens en is zeker geen aanzet tot dialoog.

  • door janu op zaterdag 11 maart 2017

    De blanke man is een wrede meester van slaven, een hebzuchtige plunderaar, een wrede sadist, een gruwelijke doder sinds eeuwen. Hij ziet de ganse planeet als eigendom en de bevolking van de rest van de wereld als minderwaardig, als inferieur. Ongeveer alle grenzen in de rest van wereld zijn op een gewelddadige wijze opgedrongen door de blanke man. De blanke man heeft zelfs 3 continenten gestolen van de inheemse bevolking (de Amerika's, Oceanië, Polynesië). Dit is de grote tragedie van de planeet en de mensheid. De rest van de wereld leeft nog steeds onder een wrede politieke, militaire, economische, ideologische dictatuur door de blanke man. De grote tragedie van de planeet is dat de blanke man zijn geprivilegieerde positie van meester van slaven niet wil opgeven. Hij wil wel in vrede en vrijheid de bevolking van de rest van de wereld op een extreem gewelddadige manier blijven controleren, onderdrukken, uitbuiten. Daardoor zal de wereld gelijk aan zichzelf blijven en zullen de aangevallenen, de uitgebuitenen, de onderdrukten, de slaven, de gekoloniseerden, de inheemse bevolkingen hun recht op zelfverdediging blijven uitoefenen tegen deze wrede misdaden tegen de mensheid.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties