Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De spilindex een spookbeeld voor De Wever -Michel

Het doorbreken van de spilindex luidt het failliet van deze regering in. Een verhoging van de BTW en accijnzen  zijn voor ¾ e de oorzaak van deze inflatie.
dinsdag 5 april 2016
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Wanneer de werkman  met zijn winkelkarretje aan de kassa passeert of wanneer hij de levensnoodzakelijke elektriciteit gebruikt moet hij extra betalen. De taxshift zorgt ervoor dat de sociale zekerheid minder krijgt, de regering moet dan meer geld zoeken via de algemene middelen. Hiervoor gebruikt men extra accijnzen en BTW verhogingen. Twee belastingen die tot de categorie vlaktax  boren en dus zwaarder wegen voor Jan Modaal dan voor de Panama- beleggers.

De automatische loonindexering zal zeker leiden tot een verslechtering van onze concurrentiepositie, misschien moet men nog een indexsprong overwegen om zo de verarming van de werkende bevolking te bewerkstelligen.

Zolang men geen bijdrage vraagt van de vermogenden zal men steeds in deze vicieuze cirkel blijven. Er is nochtans een alternatief. Introduceer sterke progressieve belastingschalen waarbij 1€ , 1€ is m.a.w. of die euro afkomstig is uit kapitaal of arbeid maakt niet uit, elk inkomen moet gelijk en rechtvaardig belast worden.

Daarboven moeten we van het vermogen een inspanning durven vragen. Met een belasting van 1% boven de 1 miljoen euro zullen de de Spoelberghs iets minder snel rijk worden en zeker niet minder rijk ( ik schreef bijna armer), waar is het probleem? Het probleem situeert  zich bij de NV-A, VLD  en MR braafjes gedoogd door de CD&V.

Bron

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

6 reacties

 • door Carlos Pauwels op woensdag 6 april 2016

  Alsof de SPa en de PS nog nooit in een regering hebben gezeten. Die perverse fiscaliteit dateert niet van vandaag!

 • door jan peeters op woensdag 6 april 2016

  Waarom hebben de vorige centrum-linkse regeringen onder Paars, Leterme, Di Rupo geen vermogensbelasting doorgevoerd??? Van centrum-rechts NVA, VLD & CDNV wordt dat wel verwacht, het is de wereld op zijn kop. Wie heeft er een spekulatietaks ingevoerd op beursverrichtingen? Centrum rechts. Wie heeft kostelijke kadootjes, zoals de buitensporige subsidies aan zonnepanelen gegeven aan grote bedrijven? Centrum-links......

  • door Willy Verbeek op vrijdag 8 april 2016

   Rechts en links is relatief. voor mij is centrum links CD&V plus SP-a centrum rechts CD&V en VLD Di Rupo leidde een centrumregering .Vandaag hebben we een rechtser regering met 3 liberale partijen VLD MR NVA en één centrumpartij CD&V. Belgie heft nog nooit een linkse regering gehad dat zou kunnen zijn;;;;SPa PS ECOLO GROEN CDH PTB/PVDA en mogelijks de helft van de CD&V (ACW ) Die zouden kunnen een vermoegensbelasting invoeren maar daar is geen meerderheid voor.

 • door Ronald Van Beneden op woensdag 6 april 2016

  Waarom? 1 wetje is genoeg. Index overgeslagen. Kassa kassa probleem opgelost of wat dacht je? Moeilijker is het niet om de mensen hun recht te ontnemen.

 • door antbover op donderdag 7 april 2016

  Niets aan toe te voegen.Kort , bondig en to the point.

 • door antond op donderdag 28 april 2016

  Inkomen uit vermogen progressief belasten? Dan houd je er dus geen rekening mee dat een investeerder risico neemt. Of geef je een investeerder ook 80% van zijn geld terug als hij het verliest.

  Mooie plannen zijn dat. En ze gaan goed werken denk ik, als u iedereen die nadenkt, hard wil werken, creatief en vindingrijk is, wil wegjagen door hun geld af te pakken pm het te geven aan diegenen die alleen maar (soms) doen wat hen wordt opgedragen. Dan gaan we allemaal lekker op de bank liggen en bier drinken (als er tenminste nog iemand is die dan bier wil brouwen..

  Allemaal gelijk en allemaal arm. Succes er mee!

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties