Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

NV-A speerpunten een dolk in de rug van de samenleving

De verlaging van het overheidsbeslag , de creatie van jobs in de privaat sector en een vermindering van de personenbelasting vormden de speerpunten van het NV-A-programma. Deze doelstellingen werden door de Nationalisten bereikt.
maandag 14 maart 2016
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Maar tegen welke maatschappelijke prijs? De gemeenschapskost van deze extreem liberale aanpak is hallucinant

Minder overheid

Jobs die rechtstreeks of onrechtstreeks door de gemeenschap betaald worden zijn gekwalificeerd alsof ze geen bijdrage leveren aan het BBP en volgens de visie van de nationalisten zeker niet aan het BMW ( binnenlands maatschappelijk welzijn).

Ambtenaren die ervoor zorgen dat de belastingen geint worden, zij die studies maken en aanbestedingen voor infrastructuurwerken uitschrijven waarop private ondernemingen kunnen inschrijven tellen blijkbaar niet mee. Dit zijn slechts twee lukrake voorbeelden die aantonen dat de overheid rechtstreeks aan jobcreatie doet in de private sector. Werkers in de non-profit tellen al helemaal niet mee want er is geen meetbaar winstobjectief. De stiefmoederlijke behandeling van de sociale economie is hier een zeer markant voorbeeld.

 Jobs in de privaat sector

Door de notionele intrestaftrek en de vermindering van de sociale bijdragen zijn er een handvol jobs bijgekomen. De cadeaus aan de ondernemingen zorgen vooral voor meer aandeelhouderswinst.

De gelden die de staat op deze manier misloopt  bereikt cijfers met heel veel nullen, met andere woorden , de jobs in de privé werden gecreëerd met het geld van de ganse gemeenschap .

Bij de vermindering van de sociale bijdragen is het nog perverser.Hier gebruikt men het loon van de werknemer , dat niet op de loonfiche staat, als subsidiëring van de wedden van de aangeworvenen. Het gaat hier dus om gesubsidieerde jobs zonder inbreng van het kapitaal.

Verhoging van het netto-inkomen

Op het loonbriefje van” degenen die werken” staan reeds enkel maanden enkele tientallen euro’s meer. Op onze  facturen staan ondertussen enkelen honderden euro’s meer. De verhoging van de BTW op elektriciteit, de stijging van het studiegeld en de indexsprong vormen de beste illustratie  van de verarming van de werkende klasse. Hiermee  bedoel ik niet allen degenen die werken maar ook ,en meer nog, de mensen die van een uitkering moeten leven. 

Al deze maatregelen  zorgen ervoor dat het economisch slechter gaat dan in de buurlanden . De NV-A speerpunten creëren een maatschappelijk kerkhof.

Dat liberale partijen zich kunnen vinden in deze aanpak is ideologisch zeker te begrijpen. De rol van de Vlaamse christendemocraten binnen dit politieke spel is zeer bedenkelijk. Zij kunnen gesteund door hun zogenaamde werknemersvleugel het initiatief nemen om de stekker uit dit kabinet te trekken.

Moest het stopcontact wat vast zitten dan zijn de groenen de socialisten en de PVDA, nu zondag gesteund door de burgerbeweging Hart boven Hard ,zeker bereid mee aan het snoer te trekken.


Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

5 reacties

 • door Carlos Pauwels op maandag 14 maart 2016

  Kan iemand mij zeggen wanneer die indexsprong heeft plaats gehad? Misschien ligt het aan mij, maar ik heb daar niets van gemerkt.

  • door Willy Verbeek op dinsdag 15 maart 2016

   Vraag dit aan gepensioneerden?

   • door Carlos Pauwels op woensdag 16 maart 2016

    Dat is het nu juist. Mijn vraag is niet tendentieus gesteld. Ze is letterlijk bedoeld. Kan jij het mij zeggen? In welke maand hebben gepensioneerden een indexaanpassing van hun pensioen gemist?

    • door Carlos Pauwels op donderdag 17 maart 2016

     Ik weet ondertussen hoe de vork aan de steel zit. Volgens wat ik lees is er niet echt een indexsprong geweest zoals we gewoon zijn (overschrijding van een indexcoëfficiënt), maar een blokkering van de index. Dat komt op hetzelfde neer maar is niet hetzelfde.

 • door Ronald Van Beneden op maandag 14 maart 2016

  Jobs? welke jobs? Eerst het sociaal systeem verkloten en dan besparingsmaatregelen opleggen door te privatiseren. Dat is de verborgen agende van deze rechtse coalitie. Dan komt daar nog ene verklaren op TV willen ze nog regeren?. Dan maar afgeven op de socialisten en preken over verandering. De grote verandering is er nu: niks meer voor de gewone man en sponsering van privatiseringen en uitbestedingen.premies die de rijkeren sponseren van isolatie,sponseren van electrische wagens,zonnepanelen enz het uithollen van de staat en zijn faillit bewerkstelligen.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties