Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Luisteren naar onze kleinkinderen …

woensdag 16 januari 2019
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Oma’s en opa’s protesteerden voor Leuven Vlaams, voor sociale rechtvaardigheid en economische herstructurering, voor onderwijshervormingen, een kernwapenvrije wereld, tegen de Vietnamoorlog en voor een Vlaanderen zonder atoomwapens in Kleine-Brogel.

Vandaag uiten (hun) kleinkinderen een grote bezorgdheid over de toekomst en tegen het dralen van beleidsvoerders en het uitblijven van duurzame klimaatmaatregelen.

Vlaamse actieve senioren vzw (Vl@s), partij- en zuil ongebonden pluralistische ouderenvereniging, vraagt nadrukkelijk dat geluisterd wordt naar de kreet die de jongste mondige generatie scholieren slaakt. Generaties kunnen elkaar vinden in voorstellen, dagelijkse daden en acties, geheel volgens het adagio: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”.

Wanneer de scholieren-klimaatbetogers dreigen in de problemen te komen, kunnen oma’s en opa’s zo nodig hun plaats innemen. Dit is een begin.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.