Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Mail naar Maggie De Block, Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid

woensdag 11 november 2015
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Hieronder mijn mail naar 'Maggietje' (zondag 27/09/2015). Ik heb nog steeds geen antwoord gekregen. Ondertussen weet ik dat een Belgische arts een voorschrift voor medicinale cannabis mag voorschrijven. Met dat voorschrift reis je richting Nederland, maar op de terugweg met het product op zak, steek je de grens over naar België als 'crimineel'. Hoe hypocriet is dit?
"Geachte mevrouw de minister,Als dystoniepatiënt (focale cervicale dystonie) zet ik me in voor het maatschappelijk bewustzijn rondom de ziekte (die ook heel jonge kinderen aantast) en voor toelating van het medicinaal gebruik van cannabis voor deze aandoening. Dystonie is een bewegingsstoornis, die gepaard gaat met spasmen, verkrampingen en pijn.
"Het totaal geschatte aantal patiënten met enige vorm van dystonie hier in België wordt geschat op c.a. 10.000. Men kan er evenwel vanuit gaan, dat dit aantal te laag is geschat, daar dystonie niet herkend of met een andere ziekte wordt verward. Het aantal zal relatief hoger liggen. Daarmee is dystonie ongeveer 6x zeldzamer dan Parkinson, maar in elk geval net zo veel voorkomend als Multiple Sclerose." (Bron: http://www.dystonie.be/info/wat-is-...)
Mijn diagnose kwam pas na 7 jaar, ik bespaar u de diverse verkeerde diagnoses die gedurende die jaren van onderzoek werden gesteld. Ik heb de ziekte al 24 jaar, er is (nog) geen genezing, ik word nu zo'n vijftal jaar driemaandelijks behandeld met botox-injecties en daarnaast een resem spierverslappers (vnl. benzodiazepines). De twee laatste injecties hebben niet geholpen en door de vele benzo's kan ik momenteel niet gaan werken.

Het gebruik van Sativex, gebaseerd op cannabis, werd door u goedgekeurd in juni ll. en is enkel bedoeld voor MS-patiënten. Terwijl deze laatsten vaak dystonie als nevensymptoom krijgen. De medicatie kan dus in het geval van Dystonie niet worden voorgeschreven.

Door veel research en de gesprekken met lotgenoten (vooral op de FB-groep https://www.facebook.com/groups/526...) ben ik erachter gekomen dat medicinale wiet wel degelijk kan helpen.
In de media lees ik: 'Op het kabinet van minister De Block klinkt het dat elke arts de therapeutische vrijheid heeft om de medicinale cannabis voor te schrijven.'
Mijn concrete vraag is nu: mogen Belgische huisartsen medicinale cannabis (dus niet het geneesmiddel Sativex, maar bijvoorbeeld Bediol) voorschrijven?
Bij voorbaat dank voor uw antwoord en met vriendelijke groetenTa Van Geit, Gent"

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door janu op donderdag 12 november 2015

    www.trekuwplant.be www.stichtingmediwiet.nl interessant met alle info en video's van genezingen (gastenboek ),ze zullen je de contact in België geven. nu is ook een organisatie in België die werkt met geneesheren om cannabisolie te geven aan patiënten. www.medcanvzw.be

    • door Ronald Van Beneden op donderdag 12 november 2015

      Het is al langer geweten dat de farma wil voorkomen dat de geneeskracht van cannabis bekend wordt bij de gewone man. Spreekbuizen van deze firmas zijn onder andere de regering. Veel WETENSCHAPPELIJKE STUDIES wijzen allang uit dat deze plant niet enkel en alleen werkt op de door jou aangehaalde verstoringen en klachten. Neem bijvoorbeeld de nevenwerkingen van chemo bij kanker. Het lijden verlichten staat blijkbaar niet in het woordenboek van onze beleidsmakers. Pillen verkopen wel.Maar dan liefst zo goedkoop mogelijk en zoveel als mogelijk. Vergeet niet Belgie is een farmaland. Ge moest is zonder die medicatie kunnen. Homeopathie is ook zo een verhaal. In de regering weet blijkbaar iedereen wat het is, in werkelijkheid kennen ze er niets van zelfs niet de docters adviseurs. Ze nemen niet eens de moeite om het te bestuderen maar als je ze bezig hoort weten ze er blijkbaar alles van. Maar ja op homeopatische middelen en wiet kan men geen PATTENT nemen.

    Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties