Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Ontslag nemen poenpakker! Dat is wat jij moet doen!

woensdag 15 februari 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • Onderschrift

“En dan ontstaat er een perceptie van poenschepper. Maar ik ben nooit een poenschepper geweest”, sprak de man die net geen 400.000 euro per jaar weet bij elkaar te sprokkelen door het cumuleren van verschillende mandaten. “Ik ben geen poenschepper”, sprak de man die elk jaar een huis kan kopen door zijn cumulgedrag. U weet wel, zo een stel bakstenen waar Jan modaal twintig tot dertig jaar voor moet gaan werken.

En om dat te bewijzen laat de poenschepper nu 15.000€ schieten. Hij neemt ontslag bij Telenet. Een inlevering van nog geen vijf procent op zijn schabouwelijke totaalbedrag moet een bepaalde ‘perceptie’ bij de publieke opinie doorbreken. Die ‘grootse’ daad moet, zo hoopt de poenschepper, voldoende zijn om de rust rond zijn persoon te laten terugkeren.

Serieus? Zou die dat nu echt denken, dat dit voldoende moet zijn na zijn gedrag van de laatste dagen?

Denkt hij nu echt dat die vijf procent zijn leugens zullen doen verdwijnen?

Dat die vijf procent zijn schijnheilig gedrag zullen goedpraten?

Of de verwijten die hij anderen maakte, terwijl hij zelf een grote potverteerder blijkt te zijn, zullen doen vergeten?

Dat die vijf procent iets van geloofwaardigheid in zijn persoon zullen doen terugwinnen?

Denkt die poenschepper nu echt dat hij een schepen die ontslag nam mag feliciteren, zonder nu zelf te moeten opstappen. Dat hij kan blijven zitten en pertinent kan weigeren van zelf te doen wat hij van anderen eist?! Zeker in de wetenschap dat wat hij deed nog zoveel keer erger is dan de schepen die zijn verantwoordelijkheid wel nam.

Neen, dat gaat niet!

Opstappen Bracke, opstappen, uit al uw functies. Geen vijf, geen tien, geen vijftig procent zal u nog redden. Jij staat voor alles wat zo fout is in de politiek. Jij bent één van de zweren die moeten worden weggesneden. En dat liefst zo snel mogelijk.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door Carlos Pauwels op woensdag 15 februari 2017

    De verdienste van Bracke is dat hij mijn ogen wagenwijd heeft doen open gaan. Ze waren al redelijk open, maar nu zijn ze uitpuilend. Zijn houding en uitleg zijn allucinant. Dat heeft mijn kijk op de politiek zeker geen goed gedaan en hij was al niet zo denderend. Het is, misschien op enkele uitzonderingen na, één pot nat. En de socialisten, ja, het zijn ook maar mensen zeker?

  • door Roland Horvath op donderdag 16 februari 2017

    Het artikel geeft een redelijk standpunt weer. Maar moet Bracke niet blijven zitten zoals ook de man van 4 jobs: burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen Brussel niet meegerekend, partijvoorzitter, senator, Vlaams parlementslid, samen meer dan 26.000 euro, -in hoofdzaak- geld van de staat, BDW: Blijven zitten ter illustratie van wat corruptie is.

    En dan kan N-VA haar naam beter veranderen zodat die transparant is: N-VA = Nieuwe Vullers Alliantie.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties