Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De laatste coup van Victoria Nuland – Cyprus

donderdag 12 januari 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Victoria Nuland, Maidan - Oekraïne - Kiev

Sinds april 2016 hebben de Amerikaanse neoconservatieven geprobeerd om de status van Cyprus te veranderen.

1. Het eiland te herenigen en zijn soevereiniteit te ontmantelen.

2. Het ontnemen van zijn leger.

Victoria Nuland, zij zou minister van Buitenlandse Zaken (BZ) geworden zijn onder Hillary Clinton, is in haar laatste dagen aan het manoeuvreren. Haar  plan is om Turkije vast te koppelen aan de NAVO om zo Turkije haar toenadering tot Rusland te voorkomen.

Afbeeldingsresultaat voor victoria nuland and cyprus cartoon

Victoria Nuland heeft haast – veel haast:

Victoria Nuland, de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, kon  niet veel tijd en energie besteden aan Kerstmis en Nieuwjaar afgelopen december. Ze heeft nog een zeer urgent en dringend probleem op te lossen, voor zij het ministerie van Buitenlandse Zaken verlaat, het “Cyprus conflict”. De manier waarop zij dit conflict wil oplossen is het eiland te transformeren in een zogenaamd tweede lid van de EU, na Griekenland, in een protectoraat. Aangezien de voorgestelde oplossing voor Cyprus een instabiele oplossing zal zijn, gezien het conflict, is er de mogelijkheid  van het uitlokken van een Bosnisch-type conflict binnen, grenzen van de EU.

Tegelijkertijd wil ze ook van Turkije een totale overeenkomst met de EU en NAVO. Op grond van diverse bepalingen, de overeenkomst is momenteel in behandeling via een (spoed) conferentie in Genève en wordt aldaar besproken en misschien wel goedgekeurd. Het zal na akkoord gelegaliseerd worden  in Genève, Turkije heeft dan het recht op  militaire aanwezigheid en het recht om militair in te grijpen in de Europese Unie.

Een positieve uitkomst van de conferentie in  Genève zal enorme strategische gevolgen hebben voor Europa en het Midden-Oosten, het zal de hele “Oostelijke Mediterraanse regio”, transformeren in een soort van “Mare Nostrum” van de “Naval Forces marine strijdkrachten”, een bezetting, van de totale Middelandse zee en een nieuw wapen tegen de geo-politieke invloed van Rusland en China, een eeuwenoude lange droom van het  Britse imperiale rijk. Het zal een grote  verandering van het Middellandse strategische landschap vormen. Het laatste bolwerk wat “beschermd”moet worden door de EU/NAVO en VS.

Afbeeldingsresultaat voor kofi annan

Mevrouw Nuland wil op Cyprus  een nieuwe versie van het Annan-plan (Kofi Annan VN, de zacht overkomende man van de VN) , destijds verworpen door de overgrote meerderheid van de Cyprioten tijdens het referendum 2004.  Ondanks de enorme druk die ze (Cyprioten) hadden vanuit de EU en de VN  werd er een ware terreurcampagne tegen hen gevoerd, waarschuwingen over wat hen wel niet te wachten stond als ze nee zouden stemmen.

Het Annan-plan schendt alle essentiële onderdelen van het Europees, internationaal en constitutioneel recht, met inbegrip van het VN-Handvest. In het licht van de bepalingen ervan en het vertegenwoordigt de meest uitgebreide inspanning om een JA te krijgen, die ooit ondernomen is.  Om zo de  nederlaag van het nazisme, in 1945, namelijk een totalitair systeem in elk westers land op te leggen nu (gedeeltelijk) voorbij was.

Het idee achter plan:

De oplossing voorziet in het opleggen van een nieuwe “staat” een volledige status van ontwapening voor Cyprus,  een permanente maatregel, net zoals dat gebeurde met Duitsland en Japan na de 2e Wereldoorlog. In Orwelliaanse termen heet dit “Cyprus gedemilitariseerd”. In werkelijkheid zullen er veel problemen uitgelokt worden, als gevolg van de militaire bewapening van Groot-Brittannië, Turkije  en andere NAVO-landen vol met  “oorlogstuig uit diverse landen” die er aanwezig zullen zijn op Cyprus. Groot-Brittannië en Turkije zullen het het wettelijke recht hebben om militair in te grijpen, omdat het dan  grondgebied is van de Europese Unie. Kortom een nieuwe bezetting zal plaatsvinden, onder het mom van veiligheid.

Zo zijn oost-Europese landen ook bezet geraakt, alles onder het mom van veiligheid in hun zelf gecreëerde vijand die nu Rusland heet en binnenkort zal China ook onderdeel van het vijandsbeeld (zuid-Chinese zee conflict) worden. De bevolking in diverse delen van (oost) Europa worden overgoten met “Color Revoluties”, evenzo de Cyprioten. Mits Trump zijn buitenlandbeleid zal wijzigen. De toekomst zal het uitwijzen en laten we hopen dat “Frau” Nuland geen tijd meer overheeft voor haar “snode”plannen met Cyprus. Vandaag zal het in het nieuws zijn! Ik vrees dat dit plan goedgekeurd zal worden. Sultan Erdogan waait met alle winden mee!

Bron: http://freesuriyah.eu/?p=241

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

3 reacties

 • door Didier op donderdag 12 januari 2017

  Waarheidsgetrouwe analyse, thanks. Cyprus is al langer het speelterrein van de neocons. We herinneren ons de bail-in van enkele jaren geleden, waarbij de banksters de Cypriotische spaarders op grote schaal 'legaal' bestolen. Hopelijk krijgt Erdogan voor een keer zijn hersenen op orde en bijt hij niet in dit vergiftigd geschenk, maar ook ik houd men adem niet in, ook al zou hij na de veranderde machtsverhoudingen in het Midden-Oosten beter moeten weten.

  • door Sonja van den Ende op woensdag 18 januari 2017

   Dank Didier

 • door janu op donderdag 12 januari 2017

  Er bestaan geen Cyprioten maar wel Grieks en Turkse Cyprioten. Het grote probleem van Cyprus is dat de Grieks Cyprioten gewoon Grieks willen blijven en dus dat het ganse eiland gewoon een Grieks eiland wordt zoals de honderden anderen .(enosis) In oktober 1959 werd te Zürich een verdrag gesloten tussen het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Turkije, waarin de onafhankelijkheid van het eiland werd overeengekomen onder de garantie van de drie landen. Schending van de neutraliteit van Cyprus zou elk van de beschermlanden het recht tot interventie geven. Op deze bepaling beriep de Turkse regering zich in 1974. In 1974 organiseerde het Griekse kolonelsregime een staatsgreep tegen de Cypriotische president Makarios die tot doel had de enosis te bespoedigen. Dit voorval werd door Turkije aangegrepen om eenzijdig in te grijpen zodat het Turkse bevolkingsdeel kon worden beschermd. De invasie van Turkse troepen resulteerde in een bezetting van een deel van Cyprus en een de facto opdeling van het eiland. " destijds verworpen door de overgrote meerderheid van de Cyprioten tijdens het referendum 2004." Het plan Koffie Annan is wel aangenomen door de meerderheid van de Turkse Cyprioten maar verworpen door de meerderheid van de Griekse Cyprioten. https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Cyprus https://nl.wikipedia.org/wiki/Enosis

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Cyprus https://nl.wikipedia.org/wiki/Enosis

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties