about
Toon menu

Gered

dinsdag 30 augustus 2016
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

 

Wat is het toch fijn

dat blanke oude mannen me zo graag aanwijzen

wie mijn stoute onderdrukkers zijn


Wat is het een geschenk

dat die mannen voor mij beslissen

wat ik over mijn onderdrukking denk


Wat zou ik toch doen zonder hen?

Ik zou ocharme, niet eens weten wie ik ben


Wat zou ik toch doen zonder mannen die over me waken?


Ik denk

een diepe zucht van vrijheid slaken.

reacties

2 reacties

  • door Carlos Pauwels op dinsdag 30 augustus 2016

    Lange teentjes?

  • door Tanguy Corbillon op woensdag 31 augustus 2016

    Wat zou ik toch doen zonder hen? / Ik zou ocharme niet eens weten wie ik ben.

    Mooi, die ironie, omdat op geen andere manier valt uit te leggen waar het echt om gaat. (Mijn commentaar is overigens maar een poging dit gedicht echt te proeven. Eigenlijk ontsnapt het punt aan ideologische systeempjes. Wat in het geding is, is niet een kledingstuk -hoezeer kleding ook drager van symboliek is-, maar wel hoe we gelijkheid (kunnen) verbeelden. Die discussie wil ik, als man, graag openhouden. Ik zal ook blijven glimlachen wanneer andere mannen naar strooien rokjes gapen en dit verontschuldigend 'traditionele klederdracht' noemen.)

    Ach, help ons doorheen de 'ideologische' debatten de opgeblazen ego's te zien.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties